Ίντερ - Μπολόνια 3-1: Χακίμι «εκτελεστής» και στο -2 από Μίλαν (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ο Λουκάκου σφράγισε το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά ο Χακίμι (2 γκολ) τον επισκίασε για ένα βράδυ και η Ίντερ πήρε άνετα το τρίποντο επί της Μπολόνια (3-1), μειώνοντας προσωρινά στο -2 από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Ο Αντόνιο Κόντε είχε δηλώσει προ ημερών για τον Ασράφ Χακίμι ότι «πρέπει να μάθει άμυνα». Επιιθετικά, όμως, ο Ιταλός coach δεν μπορεί να προσάψει κανένα ψεγάδι στο παιχνίδι του Μαροκινού φουλ μπακ, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει το γκολ στη φύση του. Χάρη στα δύο δικά του τέρματα, η Ίντερ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη που είχε ανοίξει ο Ρομέλου Λουκάκου κόντρα στη Μπολόνια (3-1), έμεινε αήττητη για 6ο σερί παιχνίδι και με αυτήν την επίδοση συνεχίζει να ακολουθεί στενά την πρωτοπόρο Μίλαν.

Ο Βέλγος στράικερ έκανε την αρχή απέναντι στο σύνολο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, νικώντας σε δεύτερο χρόνο κάθε αντίπαλο που προσπάθησε να τον σταματήσει στο 16’, μετά τη σέντρα του Ιβάν Πέρισιτς. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του στο φετινό Campionato (2ος σκόρερ πίσω από Ζλάταν), με το οποίο έγραψε κι επίσημα το καλύτερο ξεκίνημα χρονιάς στην καριέρα του μετά από 10 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Από κει και πέρα, ο Χακίμι πήρε τη σκυτάλη και τον ρόλο του φορ από τον Λουκάκου, σκοράροντας σαν γνήσιος στράικερ στο 45’ απέναντι στον Σκορούπσκι. Κι όταν ο Βινιάτο μείωσε προσωρινά για τους Ροσομπλού στο 67’ κι επανέφερε το άγχος, εκείνος το απέβαλε άμεσα, βρίσκοντας ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 70’, για να γίνει έτσι ο νεότερος αμυντικός που πετυχαίνει δύο γκολ φέτος στις Top-5 Λίγκες της Ευρώπης.

Το τελικό 3-1 σηματοδότησε επίσης και το πιο παραγωγικό ξεκίνημα των Νερατζούρι της δεκαετίας, καθώς έφτασαν τα 26 γκολ μετά από 10 παιχνίδια για πρώτη φορά από τη σεζόν 2009/10. Έτσι, πέρασαν ξανά πάνω από τη Γιουβέντους και με 21 βαθμούς, απέχουν μόλις στο -2 από τους Ροσονέρι που δοκιμάζονται στην έδρα της Σαμπντόρια.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (83’ Ντ’ Αμπρόζιο), Χακίμι (71’ Νταρμιάν), Γκαλιαρντίνι, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (71’ Μπαρέλα), Πέρισιτς, Σάντσες (90+1' Έρικσεν), Λουκάκου (71’ Μαρτίνες)

Μπολόνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σκορούπσκι, Μεδέλ (63’ Ντομίνγκες), Ντανίλο, Τομιγιάσου, Ντε Σιλβέστρι, Σχόουτεν, Σβάνμπεργκ (63’ Βινιάτο), Χίκι (63’ Καϊλότι), Σοριάνο, Μπαρόου (79’ Ράμπι), Παλάσιο (79’ Βεργκάνι)