Ρόμα: Οριστική συμφωνία για την πώληση της στον Φριεντκίν με 591 εκατομμύρια ευρώ

Ρόμα: Οριστική συμφωνία για την πώληση της στον Φριεντκίν με 591 εκατομμύρια ευρώ

Gazzetta team
Ρόμα: Οριστική συμφωνία για την πώληση της στον Φριεντκίν με 591 εκατομμύρια ευρώ

bet365

Η Ρόμα κι επίσημα, πέρασε νέα εποχή, καθώς ο Νταν Φρειντκίν, έγινε ο νέος μεγαλομέτοχος των «τζιαλορόσι», αγοράζοντας το 83,3% του μετοχολογίου του συλλόγου.

Εδώ κι αρκετές εβδομάδες ο Τζέιμς Παλότα, βρισκόταν σε συνεχείς συζητήσεις με τον Νταν Φριεντκίν, για την πώληση των μετοχών της Ρόμα. Τελικά, οι υπογραφές έπεσαν πιο σύντομα, απ' ότι αναμένονταν καθώς η διοίκηση των «τζιαλορόσι», ανακοίνωσαν την πώληση των μετοχών, στο Friedkin Group, τo 83,3% του μετοχολογίου, έναντι 591 εκατ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ρόμα αναφέρει:

«Η Ρόμα, SPV, LLC, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ανακοινώνει την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς με το The Friedkin Group, στην οποία συμφωνούν μεταξύ άλλων, ότι η AS Roma SPV θα πουλήσει στη στο Friedkin το έλεγχο της ομάδας και ορισμένα μέρα της ακίνητης περιουσίας. Η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 591 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες".

Η AS Roma SPV διατηρεί το δικαίωμα της να ακυρώσει την συμφωνία και να μην επιστρέψει την προκαταβολή, σαν υποχρεωτική αμοιβή τερματισμού των διαπραγματεύσεων, εάν δεν προχωρήσει η αλλαγή στην ιδιοκτησία μέχρι τις 17 Αυγούστου. Η AS Roma SPV μπορεί να μεγαλώσει τα χρονικά περιθώρια αν θέλει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επιπρόσθετα κάθε μια από τις δύο πλευρές μπορεί να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις αν δεν πληρώσει τίποτα μετά τις 31 Αυγούστου».

Από την πλευρά του ο Τζιμ Παλότα τόνισε: «Είμαι χαρούμενος να επιβεβαιώσω ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Friedkin για την πώληση της Ρόμα. Υπογράψαμε όλα τα συμβόλαια σήμερα, και τις επόμενες ημέρες, θα δουλέψουμε μαζί για να ολοκληρώσουμε τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του συλλόγου».

 

SERIE A Τελευταία Νέα