Αταλάντα - Ίντερ 0-2: Τής έσπασε το σερί και τερμάτισε 2η (vid)

Gazzetta team
Το «τρένο» της Αταλάντα σταμάτησε στην τελευταία αγωνιστική από την Ίντερ, η οποία επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας και κατέκτησε έτσι τη 2η θέση, μόλις στο -1 από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Αήττητη στο restart η Μίλαν.

Η καλύτερη επίθεση της Serie A συνάντησε την καλύτερη άμυνα. Η Αταλάντα θέλησε να πιάσει την 100αρα τερμάτων στη φετινή σεζόν, όμως, στο τέλος είδε την «ψυχωμένη» Ίντερ του Αντόνιο Κόντε να την κρατάει στο μηδέν και να της σπάει με την «αυλαία» λήξης το τρομερό αήττητο σερί των 17 αγώνων.

Οι Νερατζούρι επιβλήθηκαν με 2-0, χάρη στο εξαιρετικό τους πρώτο ημίχρονο. Η καλή βραδιά φάνηκε από νωρίς, καθώς ο Ντ' Αμπρόζιο σκόραρε μόλις στα 50'', για το πιο γρήγορο γκολ στο φετινό Campionato. Στο 20', ο Γιανγκ διεύρυνε το σκορ στο 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για την επικράτηση, η οποία εν τέλει ήρθε χωρίς την παραμικρή απάντηση των Μπεργκαμάσκι.

Στη σκιά της απουσίας του Γιόσιπ Ίλισιτς, ο οποίος φημολογείται πως πάσχει από κατάθλιψη, η Αταλάντα έμεινε, έτσι, για πρώτη φορά χωρίς γκολ από τις 11 του περασμένου Νοεμβρίου, σε όλες τις διοργανώσεις! Πλέον, καλείται να ανασυνταχτεί για να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στους «8» του Champions League.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι (5' Σπορτιέλο), Τόλοι, Καλντάρα, Τζιμσίτι, Καστάνιε (61' Χάτεμπουρ), Ντε Ρόον, Φρόιλερ (61' Μαλινόφσκι), Γκόσενς, Πάσαλιτς (61' Μούριελ), Γκόμες (90+1' Ντα Ρίβα), Ζαπάτα

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (77' Μπιράγκι), Ντε Φράι, Γκοδίν, Γιανγκ (90' Μόουζες), Γκαλιαρντίνι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα (90' Έρικσεν), Ντ' Αμπρόζιο (77' Σκρίνιαρ), Μαρτίνες (71' Σάντσες), Λουκάκου

Αήττητη στο restart η Μίλαν!

Ούτε ένα, ούτε πέντε, ούτε δέκα. Η αναγεννημένη Μίλαν μετά το restart έφτασε στον τερματισμό της Serie A μένοντας αήττητη και στα 12 παιχνίδια που κλήθηκε να δώσει, μετά και την εύκολη τριάρα επί της Κάλιαρι (3-0).

Το αυτογκόλ του Κλάβαν στο 11' άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, η οποία «κλείδωσε» χάρη στον «δαιμονισμένο» Ζλάταν. Ο Σουηδός σταρ μπορεί να αστόχησε σε πέναλτι στο 44', αλλά κατάφερε στο 55' να πετύχει το 10ο του τέρμα στη μισή σεζόν του με τα Ροσονέρι και να στρώσει το έδαφος για να ακολουθήσει το τρίτο τέρμα από τον Καστιγιέχο στο 57'.

Έτσι, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ολοκλήρωσε μια «διαβολική» χρονιά στην 6η θέση με 66 βαθμούς και μάλιστα ως εκείνη με την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή μετά την επανέναρξη (30 βαθμοί). Παράλληλα, έγινε μέλος του κλειστού γκρουπ μαζί με Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης που έμειναν αήττητες στο restart.