Γιόσιπ 'Ιλισιτς: Η μετανάστευση, το όνειρο και η ποδοσφαιρική του εκτόξευση (pics)

Γιόσιπ 'Ιλισιτς: Η μετανάστευση, το όνειρο και η ποδοσφαιρική του εκτόξευση (pics)

Gazzetta team
Γιόσιπ 'Ιλισιτς: Η μετανάστευση, το όνειρο και η ποδοσφαιρική του εκτόξευση (pics)

bet365

Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Αταλάντα. Σκοράρει ακατάπαυστα. Εχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδηγεί σε υψηλές ευρωπαϊκές πτήσεις.

Τσάμπιονς Λιγκ με σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.(21+)

To Who is Who του έμπειρου striker

Ο Γιόζιπ Ιλιτσιτς γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1988 στο Πριέντορ της Βοσνίας. Ηταν μόλις ενός έτους, όταν έχασε τον πατέρα του. Μετά από αυτό ο Γιόζιπ μετακόμισε με την μητέρα του, στο Κραν της Σλοβενίας.
Εκεί ήταν που μεγάλωσε και κλώτσησε για πρώτη φορά μπάλα, μαζί με τον αδερφό του Ιγκορ μέσα στο σπίτι.
Το ποδόσφαιρο ήταν ένας τρόπος διαφυγής για τον Γιόζιπ, ο οποίος ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση για τον πόλεμο στην Βοσνία. Αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που ανάγκασε την οικογένεια του Ιλισιτς να μεταναστεύσει.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα

Σε ηλικία έξι ετών, ο Γιόσιπ ήθελε να μοιάσει τον αδερφό του. Γι' αυτό και τον ακολούθησε όταν αυτός γράφτηκε στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, Τρίγκλαβ. Του φαινόταν πολύ περίεργο να παίζει ποδόσφαιρο σε χορτάρι, μια και έπαιζε μόνο μέσα στο σπίτι του. Τότε κατάλαβε πως αυτό που θέλει πραγματικά να ακολουθήσει είναι αυτό. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Μπονιφίκα.
Πρώτα στις Ακαδημίες και έπειτα στην πρώτη ομάδα για την δεύτερη κατηγορία της Σλοβενίας. Σε αντίθεση με άλλα παιδιά, ο Γιόζιπ δεν ήταν ντροπαλός. Ηθελε να δείξει τα προσόντα του και ανέβει επίπεδο.
Το 2008 η Ιντερμπλοκ κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Εκεί κατάφερε από τη π ρώτη στιγμή να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Σλοβενίας, εκείνη τη χρονιά.
Η ποδοσφαιρική του άνοδος. Τα πράγματα για τον Γιόζιπ Ιλισιτς, άλλαξαν τη σεζόν 2009-10, καθώς η Ιντερμπλοκ υποβιβάστηκε και έτσι ο Σλοβένος ήθελε μία αλλαγή στην καριέρα του. Σε ηλικία 21 ετών, ένα τηλέφωνο από την Μάριμπορ τον έπεισε για να πάρει μεταγραφή εκεί.

Η εκτόξευση του

Αγωνίστηκε στην Μάριμπορ σε 11 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 6 ήταν για τα προκριματικά του Europa League. Εκεί τον είδαν άνθρωποι από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Παλέρμο. Εκεί μέτρησε 25 γκολ σε 107 εμφανίσεις από το 2010 ως το 2013. Η ποδοσφαιρική του αξία είχε ανέβει κατακόρυφα. Ετσι τα επόμενα τρία χρόνια, φόρεσε τη φανέλα τη Φιορεντίνα σκοράροντας 37 τέρματα.

Πλέον τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίζεται για λογαριασμό της Αταλάντα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ποδοσφαιρική του καριέρα (49). Οι ετήσιες απολαβές του τον χρόνο ξεπερνάνε τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος έχει πάρει από το χέρι την Αταλάντα και την οδηγεί σε επιτυχίες. Η πιο πρόσφατη η πρόκριση στους «8» του Champions League. Στο ματς με την Βαλένθια έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος που σκοράρει 4 γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση σε φάση νοκ άουτ του Champions League. Μόνο ο Μέσι (2), Λεβαντόφσκι και Μάριο Γκόμες έχουν πετύχει καρέ σε εντός έδρας παιχνίδι όμως.

Ο υψηλόσωμος φορ είναι ο πρώτος Σλοβένος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ματς Champions League. Παράλληλα έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία, που σκοράρει τρία τέρματα, εκτός έδρας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, παρ' όλα αυτά φαίνεται πως βρίσκεται στο πιο ώριμο στάδιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
 

SERIE A Τελευταία Νέα