Πεπ Γκουαρδιόλα: «Μεγάλη ευκαιρία για εμάς»

Gazzetta team
Αισιόδοξος για την μονομαχία με την Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος... διέψευσε τον Ζινεντίν Ζιντάν που είπε ότι «είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο».

Παρά το βαρύ κλίμα που δημιούργησε στην Μάντσεστερ Σίτι η ιστορική τιμωρία από την UEFA, αλλά και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει ουσιαστικά χαθεί, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις κόντρες με την Ρεάλ Μαδρίτης στην φάση των «16» του Champions League, ξεκινώντας από αυτή της Τετάρτης (26/02, 22:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και το ξέρουμε. Μπορεί να προκριθούμε ή όχι, έτσι είναι αυτή η διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν υπάρχει ξεχωριστό κίνητρο» επισήμανε ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος έσπευσε να... διαψεύσει τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος τον χαρακτήρισε (και πάλι) ως τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο.

«Δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν το λέω για να του πάω κόντρα (σ.σ. του Ζιντάν). Οι καλλιτέχνες είναι οι ποδοσφαιριστές. Ποτέ δεν θέλησα να είμαι ο καλύτερος» είπε σχετικά ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος εξήρε το έργο του Ζιντάν και χαρακτήρισε «ανεπανάληπτο» αυτό που έκανε ο Γάλλος, με τις τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Champions League.

«Είναι απόλαυση να γυρνάς σε αυτό το γήπεδο. Ως παίκτης έχασα πολλές φορές. Η καλύτερη ανάμνηση είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2009, όχι για το 2-6 (σ.σ. της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ), αλλά γιατί σήμαινε πως παίρναμε το πρωτάθλημα» είπε για το «Μπερναμπέου» ο Πεπ, ο οποίος από τις κόντρες του με την Ρεάλ δεν ξεχνάει την συντριβή με 4-0 της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, σε ένα ματς όπου ο Ζιντάν βρίσκονταν στον πάγκο της Βασίλισσας, αλλά ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι.