Κάλιαρι – Σαμπντόρια 4-3: Ανατροπή για Champions League (vid)

Gazzetta team
Κάλιαρι – Σαμπντόρια 4-3: Ανατροπή για Champions League (vid)

bet365

Τρελό ματς, ακόμα πιο εξωφρενική ανατροπή για την Κάλιαρι, η οποία αν και έχανε με 1-3 στο 70', γύρισε το ματς με γκολ στις καθυστερήσεις (4-3) και έδειξε ξανά διαθέσεις... Ευρώπης.

Το απόλυτο ματς της φετινής Serie A παίχτηκε στην Σαρδηνία.

Η εντυπωσιακή φέτος Κάλιαρι, όχι μόνο έμεινε όρθια απέναντι στην Σαμπντόρια, αλλά διαμόρφωσε μία από τις σπουδαιότερες ανατροπές στη σεζόν, επικρατώντας εν τέλει με 4-3 και διατηρήθηκε σε ευρωπαϊκή τροχιά με τον πιο περιπετειώδη τρόπο.

Η Σαμπντόρια ήταν κάτι παραπάνω από αποφασισμένη να πάρει το διπλό, με το οποίο θα αποσχιζόταν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, είχε έναν εκπληκτικό Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 38' και έδωσε την σκυτάλη στον Ραμίρεζ, που διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων στο 52'.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με γκολ του ηγέτη Ναϊνγκολάν στο 69' αλλά πριν καλά καλά πιστέψουν ότι έχουν πιθανότητες στο ματς, ο Κουαλιαρέλα σκόραρε ξανά, στο 70' για το 1-3, πετυχαίνοντας το 156ο του γκολ στην Serie A, με το οποίο ισοφάρισε θρύλους όπως οι Φιλίπο Ιντσάγκι, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Λουίτζι Ρίβα.

Για καλή τύχη της Κάλιαρι όμως, ο Ζοάο Πέδρο θέλησε επίσης, να αγγίξει τον τελευταίο εκ των παραπάνω σκόρερ με μία δικιά του επίδοση και τα κατάφερε. Με δύο απανωτά γκολ, στο 75' και το 76', έφερε στην ισορροπία το ματς και έγινε ο δεύτερος παίκτης της Κάλιαρι μετά τον σπουδαίο Ρίβα, με τουλάχιστον 9 γκολ στα πρώτα 14 παιχνίδια της σεζόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο έκτο από τα δέκα συνολικά λεπτά των καθυστερήσεων, ο Αλμπέρτο Τσέρι ολοκλήρωσε την θριαμβευτική ανατροπή, ανέβασε την Κάλιαρι στην 4η θέση μαζί με την Ρόμα στους 28 βαθμούς και έριξε στο καναβάτσο την Σαμπντόρια, η οποία έμεινε με άδεια χέρια, στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

SERIE A Τελευταία Νέα