Ιντερ - Σπαλ 2-1: Κορυφή με Λαουτάρο! (vids)

Gazzetta team
Με ακόμη δύο γκολ του Αργεντίνου οι Νερατζούρι πήραν ακόμη ένα τρίποντο και πάτησαν στην 1η θέση. Πετάει η 3η Λάτσιο (3-0 την Ουντινέζε), λύτρωση για Μίλαν στο Ennio Tardini (1-0 την Πάρμα).

Οταν είχε την πρώτη ευκαιρία να προσπεράσει τη Γιουβέντους, η Ιντερ την πέταξε στα σκουπίδια γκελάροντας με την Πάρμα. Δεύτερο τέτοιο λάθος, απαγορευόταν. Και δεν έγινε, αν και τα... φαντάσματα επέστρεψαν, παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν εύκολα αρχικά. Με τον Λαουτάρο να ανοίγει το σκορ στο 16' με σουτ στη γωνία και να γράφει το 2-0 στο 41' με κεφαλιά μετά την ωραία σέντρα του Καντρέβα, όλα έδειχναν ότι το ματς τελείωσε. Οι Μιλανέζοι, άλλωστε, ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η Σπαλ δεν έκανε ποτέ αισθητή την παρουσία της. Την έκανε όμως στο 50', όταν ο Βαλότι απέφυγε τον Σκρίνιαρ και νίκησε τον Χαντάνοβιτς (2-1). Το γκολ έδωσε θάρρος στους φιλοξενούμενους και θόλωσε λίγο τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα το ματς να παραμείνει ανοιχτό ως το τέλος και με τη Σπαλ να έχει στο 92' ένα σουτ του Κούρτιτς που έφυγε λίγο άουτ. Και μαζί του έφυγε κάθε κίνδυνος γκέλας, με την Ιντερ -η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει 12 νίκες σε 14 αγωνιστικές- να πατάει πλέον στην κορυφή!

Για πλάκα!
Πέντε συνεχόμενες νίκες είχε η Λάτσιο και υποδεχόμενη την Ουντινέζε τις έκανε έξι, αφού δε δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στο 3-0, το οποίο είχε διαμορφωθεί από το ημίχρονο! Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι μπήκε φορτσάτη στο Olimpico και είχε δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά και γκολ στο 9' με τον Ιμόμπιλε, μετά την πάσα του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Οι Ρωμαίοι διατηρούσαν τον έλεγχο, έψαχναν το δεύτερο γκολ και το βρήκαν στο 36' με το πέναλτι του Ιμόμπιλε (έφτασε ήδη στα 17 γκολ) μετά την ανατροπή του Κορέα από τον Εκόνγκ, για να έρθει στο 45' το 3-0 με το πέναλτι του Λουίς Αλμπέρτο αυτή τη φορά, έπειτα από νέα ανατροπή του Κορέα. Το ματς είχε ήδη κριθεί και η επιβεβαίωση ήρθε στο δεύτερο μέρος, με τη Λάτσιο να κατεβάζει στροφές και να μη νιώθει ποτέ την παραμικρή απειλή από την Ουντινέζε.

Λύτρωση με Ερναντέζ!
Το Πάρμα-Μίλαν αναμενόταν αμφίρροπο και όντως ήταν, με τις δύο ομάδες να παίζουν από την αρχή ανοιχτά και να έχουν τις φάσεις για γκολ. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να το πετύχει καμία εκ των δύο, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει μέχρι το 88ο λεπτό. Τότε, η αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων να απομακρύνει την μπάλα που κόντραρε από τον ένα στον άλλο, είχε ως αποτέλεσμα ο Τεό Ερναντέζ να δει την ευκαιρία και να κάνει το 0-1, δίνοντας στους Ροσονέρι τη νίκη και παράλληλα την ελπίδα ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα μπορεί, επιτέλους, να στρώσουν.