Γιουβέντους - Νάπολι 4-3: ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ! (vid)

Γιουβέντους - Νάπολι 4-3: ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ! (vid)

bet365

Παρανοϊκά πράγματα στη ματσάρα που έγινε στο Τορίνο: Η Γιουβέντους προηγήθηκε 3-0, η Νάπολι ισοφάρισε 3-3 και στο 93' ο Κουλιμπαλί με ασύλληπτο αυτογκόλ έδωσε τη νίκη στους Μπιανκονέρι, οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια! Γκολ ο Μανωλάς, ρεκόρ ο Ντανίλο!

Πριν δύο χρόνια, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έδινε στη Νάπολι μια μεγάλη νίκη στο Allianz Stadium. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε απόψε, πάλι στην τελευταία φάση και πάλι από στημένη φάση (φάουλ αυτή τη φορά), ο Σενεγαλέζος στόπερ να κρίνει ξανά τα πάντα. Με λάθος τρόπο όμως... Επειτα από ένα ασύλληπτο ματς, στο οποίο η Γιουβέντους πίστεψε ότι καθάρισε εύκολα και η Νάπολι στη συνέχεια πίστεψε ότι μπορεί ακόμη και να νικήσει, ήρθε το αυτογκόλ του Κουλιμπαλί για να δώσει το 2x2 στους Μπιανκονέρι! Οπως και να έχει, ήταν μια ματσάρα, η οποία διαφημίζει τη Serie A, η οποία έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο φέτος!

Η Γιούβε ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και πρεσάροντας ψηλά υποχρέωνε σε λάθη τη Νάπολι, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Παρ' όλα αυτά, ήταν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αυτή που απείλησε πρώτη με το σουτ του Αλαν που απέκρουσε ο Σέζνι (14'). Στο επόμενο λεπτό οι Μπιανκονέρι υποχρεώθηκαν σε αλλαγή, με τον τραυματία Ντε Σίλιο να αφήνει τη θέση του στον Ντανίλο, ο οποίος 29 δευτερόλεπτα μετά πανηγύριζε το 1-0 από την ασίστ του Ντάγκλας Κόστα! Και μέχρι να καταλάβουν οι Ναπολιτάνοι τι γίνεται, ήρθε το 2-0, στο 19', από την τρομερή κίνηση (και τελείωμα) του Ιγουαΐν, ο οποίος εξέθεσε τον Κουλιμπαλί! Με γρήγορες πάσες, ειδικά σε κλειστούς χώρους, οι Τορινέζοι ενθουσίαζαν τον κόσμο τους και προκαλούσαν συνεχώς προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν μάλλον τυχεροί που το ημίχρονο βγήκε στο 2-0... Στο 30', άλλωστε, ο Κεντίρα βρέθηκε φάτσα με το 3-0 αλλά ο Μέρετ απέκρουσε εξ επαφής, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν το δοκάρι αυτό που αρνήθηκε το γκολ στον Γερμανό!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αντσελότι έβγαλε Ινσίνιε - Γκουλάμ και έβαλε Λοσάνο - Μάριο Ρουί, δίνοντας πνοή στην ομάδα του. Η Νάπολι μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με το πλασέ του Μέρτενς, απέναντι σε μια Γιουβέντους που έδειχνε όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στο Ennio Tardini: Πολύ καλή στο πρώτο 45λεπτο, κουρασμένη στο δεύτερο, αφού με τις συνεχείς περιοδείες ήταν δύσκολο να γίνει σωστή προετοιμασία... Κι όμως, στο 62' η Κυρία έφτασε στο 3-0 με τον Ρονάλντο μετά το γύρισμα του Ντάγκλας Κόστα, πιστεύοντας ότι το ματς τελείωσε. Αυτό, λογικά, πίστευαν όλοι όσοι το παρακολουθούσαν, αλλά αρκεί που δεν το πίστεψαν και οι Ναπολιτάνοι. Ετσι, όταν ο Μανωλάς στο 66' μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ, σήμανε η ώρα της αντεπίθεσης... Δύο λεπτά μετά, στο 68', ήταν η σειρά του Λοσάνο να πετύχει το πρώτο του γκολ για τους Παρτενοπέι μειώνοντας σε 3-2, για να αγγίξει δευτερόλεπτα μετά το 4-2 η Γιούβε αλλά η μπάλα πήγε πάλι στο δοκάρι, αυτή τη φορά από το σουτ του Ντάγκλας Κόστα!

Και με τους Μπιανκονέρι να μη νιώθουν σίγουροι αφού ένα ματς που φαινόταν τελειωμένο ήταν πλέον ολοζώντανο, η Νάπολι το πίστεψε ακόμη περισσότερο και στο 81' με τον Ντι Λορέντσο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ ξανά, ισοφάρισε σε 3-3! Μια απίθανη εξέλιξη, αλλά ακόμη δεν τα είχαμε δει όλα... Γιατί στο 92' ήρθε ο Κουλιμπαλί με το αυτογκόλ του, να δώσει τη νίκη στη Γιουβέντους και να γράψει τον επίλογο σε ένα ματς που θα πάρει ξεχωριστή θέση στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων!

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο (15' Ντανίλο), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Ματουιντί, Κεντίρα (60' Εμρέ Τσαν), Ντάγκλας Κόστα, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (76' Ντιμπάλα).

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (46' Μάριο Ρουί), Αλαν (74' Ελμάς), Ζιελίνσκι, Φαμπιάν, Καγιεχόν, Ινσίνιε (46' Λοσάνο), Μέρτενς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα