Το “Μουντιάλ” της Γιουβέντους πήγε... Τυνησία! (pics & vid)

Gazzetta team
Η ακαδημία της «Γηραιάς Κυρίας» στην Τύνιδα ήταν η νικήτρια του άτυπου Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ των όλων των ακαδημιών που διατηρούν οι «μπιανκονέρι» στο εξωτερικό. Παρούσα και η ελληνική ακαδημία του CGS.

Τετρακόσιοι παίκτες. Τριάντα δύο ομάδες, δεκαέξι χώρες, μία φανέλα με το ίδιο «ασπρόμαυρο» πάθος! Ο λόγος για την πρώτη έκδοση του εσωτερικού Παγκοσμίου Κυπέλλου των ακαδημιών της Γιουβέντους, που διοργανώθηκε στο Τορίνο και «διακήρυξε» με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις ποδοσφαιρικές αρχές και την φιλοσοφία που διέπουν τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ιταλίας.

Daily Predictor* με έπαθλο* €125.000 μετρητά* σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Περίπου έναν μήνα πριν ανοίξει και επίσημα η εποχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην "Vecchia Signora", οι εγκαταστάσεις της πρωταθλήτριας Ιταλίας φιλοξένησαν για πέντε ημέρες (11-15 Ιουνίου) όλες τις ακαδημίες που διατηρεί στο εξωτερικό, οι οποίες διαγωνίστηκαν σε ένα άτυπο... Μουντιάλ!

Το παρόν στο πρωτότυπο αυτό ποδοσφαιρικό event έδωσαν αντιπροσωπευτικές ομάδες από τις ακαδημίες του Τορόντο (Καναδάς), της Τύνιδας (Τυνησία), του Ντουμπάϊ (Ην. Αραβικά Εμιράτα), του Τορούν, της Σιλέσια και του Μπίντγκοτζ (Πολωνία), του Κόζιτσε (Σλοβακία), του Περθ (Αυστραλία), της Βοστόνης (Η.Π.Α.), της Μεϊσαν (Κίνα), του Σαράγεβο (Βοσνία), της Γουατεμάλα, της Ουγγαρίας, της Σουηδίας, της Κολομβίας, της Ρωσίας, της Κύπρου και φυσικά τρεις ομάδες από την ακαδημία της Αθήνας (Ελλάδας), που φιλοξενείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του CGS στην Παλλήνη.

Στο τουρνουά, που είχε ως σκοπό την διασκέδαση των παιδιών και την ανάπτυξη ενότητας μεταξύ των όλων ακαδημιών της Γιούβε, νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Τυνησίας. Με την ελληνική αποστολή στο Τορίνο, ταξίδεψαν συνολικά 37 παίκτες γεννημένοι το 2006 και το 2007, με τη συνοδεία 4 προπονητών και 18 γονέων. Η ακαδημίας της Αθήνας, άλλωστε ήταν η πρώτη που λειτούργησε η Γιουβέντους εκτός της ιταλικής επικράτειας (2009) και γι' αυτό και παρέλασε πρώτη στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην έδρα των «μπιανκονέρι», το "Allianz Stadium".