Μίλαν - Κιέβο 3-2

Gazzetta team
Παρά το blackout και τα δύο γκολ της Κιέβο σε ένα λεπτό η Μίλαν γύρισε το ματς και πήρε σημαντική νίκη 3-2 στο San Siro. Νίκες για Αταλάντα, Φιορεντίνα.

Αν και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, δυσκολεύτηκε πολύ για να πάρει το τρίποντο, η ομάδα του Γκατούζο τα κατάφερε, έφτασε τις 5 σερί νίκες στην Serie A και συνεχίζει να μάχεται για το τρελό comeback και την είσοδο στην 4άδα. Ο Αντρέ Σίλβα πέτυχε όπως και με την Τζένοα το νικητήριο γκολ προς το τέλος, ενώ ο Σορεντίνο απέκρουσε πέναλτι του Κεσί. Με δύο νίκες σε 31 αγώνες με τους Rossoneri στο πρωτάθλημα έμεινε η Κιέβο, η οποία έχει πλέον. Στο -5 από την 4η θέση και την Ιντερ βρίσκεται η Μίλαν, που στις 4 Απριλίου θα παίξει με τους Nerazzurri το ματς που χρωστάνε.

Ρεάλ Μαδρίτης - Χιρόνα και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Ρονάλντο σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στο 10' η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσαλχάνογλου έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε ψύχραιμα. Η Μίλαν προσπάθησε να χτίσει πάνω στο γρήγορο γκολ και να καθαρίσει από νωρίς το ματς και πίεσε, όμως βρέθηκε προ απίστευτη έκπληξης. Στο 33' ο Τζακερίνι πέρασε τον Μπορίνι και έκανε το γύρισμα, για να γίνουν... όλα και ο Στεπίνσκι να σκοράρει στο κενό τέρμα. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα με τρομερό βολέ μέσα από την περιοχή ο Ινγκλέζε δεν άφησε τον Ντοναρούμα να δει την μπάλα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 1-2. Στην αρχή της επανάληψης [52'] ύστερα από χρήση VAR μέτρησε σωστά το γκολ του Κουτρόνε από κοντά ύστερα από επέμβαση του Σορεντίνο και στο 82' έπειτα από κόρνερ και λάθος στην άμυνα των Βερονέζων ο Αντρέ Σίλβα πέτυχε το δεύτερο winner μετά το 0-1 στην Τζένοα. Στο 93' ο Μαριάνι έκρινε ότι μπάλα βρήκε στο χέρι του Τόμοβιτς μετά το σουτ του Τσαλχάνογλου αλλά ο Στέφανο Σορεντίνο απέκρουσε το πέναλτι του Κεσί με το 3-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Ζαπάτα, Μπορίνι (60' Αντρέ Σίλβα), Ροδρίγες, Μπίλια, Κεσί, Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου, Σούσο, Κουτρόνε (84' Μουσάκιο).

Κιέβο (Ρολάντο Μαράν): Σορεντίνο, Τόμοβιτς, Μπάνι, Κατσιατόρε, Γιαροζίνσκι, Ραντοβάνοβιτς, Κάστρο (87' Πελισιέ), Ντεπάολι, Τζακερίνι (71' Χετεμάι), Στεπίνσκι, Ινγκλέζε (76' Μπίρσα).

Ονειρα... Ευρώπης η Φιορεντίνα!
Με πέναλτι του Θερό στις καθυστερήσεις, η Φιορεντίνα πέρασε από το Olimpico, επικράτησε 2-1 της Τορίνο και βρέθηκε στο -3 από την 7η θέση! Οι Βιόλα μπήκαν δυνατά και στο 10ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ντε Σιλβέστρι έδιωξε με το χέρι το σουτ του Μπιράγκι. Ωστόσο, ο Βερετού ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Σιρίγκου. Οι Βιόλα στη δεύτερη μεγάλη τους ευκαιρία άνοιξαν το σκορ. Στο 59' ο Βερετού έκλεψε από τον Ακουα στο κέντρο του γηπέδου, βρήκε χώρο και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Σιρίγκου νίκησε Μπενάσι, Σιμεόνε και Κιέζα. Αντίθετα, η Τορίνο στην πρώτη ευκαιρία της βρήκε δίχτυα. Κομπίνα του Λιάγιτς από φάουλ και ο Μπελότι με εξαιρετικό τελείωμα στο 86' έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις η Φιορεντίνα πήρε το τρίποντο. Χρειάστηκε το VAR για να δει ο διαιτητής το χέρι του Ανσάλντι και ο Θερό δεν αστόχησε!


Διέλυσε την Βερόνα η Αταλάντα
Δυναμικά για τη μάχη της 7ης θέσης συνέχισε η Αταλάντα, η οποία διέλυσε με 0-5 στην Βερόνα την Ελλάς και τις έκοψε τα φτερά στη μάχη που δίνει για την παραμονή με τον Γιόζιπ Ιλιτσιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ. Μόλις στο 2' ο Κριστάντε άνοιξε το σκορ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σλοβένος έκανε το 0-2 από τη βούλα του πέναλτι. Νωρίς στην επανάληψη [48'] ο Ιλιτσιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 και στο 69' ολοκλήρωσε το χατ-τρικ για το 0-4. Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε στο 71' ο Παπού Γκόμες, ο οποίος στη συνέχεια είχε δοκάρι με λόμπα.

Κατάφερε να χάσει από την Κάλιαρι η Μπενεβέντο
Η Μπενεβέντο έδειξε γιατί από τη νέα σεζόν θα παίζει στην Serie B, αφού παρότι ήταν καλύτερη σε όλο το ματς και προηγήθηκε κατάφερε να χάσει από την Κάλιαρι με 1-2 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 47' με δυνατό αριστερό ο Μπρινιόλα έκανε το 1-0 για τους Stregoni που κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 91' όταν ο Παβολέτι έκανε το 1-1 με κεφαλιά και στο 97' με πέναλτι που έκανε για χέρι ο Σάντρο, ο Νικολό Μπαρέλα έγραψε το τελικό 1-2.