Ιντερ - Αταλάντα 2-0

Gazzetta team
Με τον Μάουρο Ικάρντι να βάζει ακόμα δύο γκολ, η Ιντερ νίκησε ελεγχόμενα την Αταλάντα στο Meazza (2-0) και πήγε στο -2 από την κορυφή και την Νάπολι.

Με δύο κεφαλιές από αυτές που βάζουν τα μεγάλα σέντερ φορ [οι Nerazzurri έφτασαν τα 10 γκολ από σέντρες φέτος] ο Μάουρο Ικάρντι οδήγησε την Ιντερ σε μία ακόμα νίκη και την έστειλε σε απόσταση δύο βαθμών από την πρώτη θέση του Campionato. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν ξανά σταθερή στην άμυνα, δεν δέχθηκε γκολ για 6η φορά στο πρώτο μέρος, και με τα δύο γκολ του Αργεντινού killer πήρε τη νίκη με 2-0 και σκέφεται μόνο νίκες στα ματς που έρχονται με Κάλιαρι - Κιέβο πριν το derby d' Italia με την Γιουβέντους.

Η Αταλάντα ήταν εκείνη που είχε την πρώτη φάση του αγώνα όταν ο Χάτεμπερ έκανε το δεξί σουτ στο 16' και ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε, για να φτάσει η Ιντερ για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 25' όταν μετά τησυρτή μπαλιά του Σκρίνιαρ από την άμυνα, ο Βαλέρο άφησε αλλά ο Ικάρντι νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μπερίσα. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι παρά την οργανωμένη λειτουργία της La Dea και στο επόμενο λεπτό ο Ικάρντι από καλή θέση με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.

Αυτό το έκανε όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και μάλιστα δύο φορές. Αφού η Αταλάντα έδωσε φτηνό φάουλ στα δεξιά, ο Καντρέβα εκτέλεσε στο 47' και ο Αργεντινός με κεφαλιά τιμώρησε την άμυνα που τον ξέχασε νικώντας τον Μπερίσα (1-0). Η ομάδα του Γκασπερίνι είχε την καλύτερη φάση με το αριστερό του Παπού Γκόμες άουτ στο 59' και στο επόμενο λεπτό δέχθηκε το 2-0. Ο Ντ' Αμπρόζιο έκανε εξαιρετική ενέργεια καθώς έκλεψε, πρόλαβε την μπάλα και έκανε ντρίμπλα και σέντρα με το αριστερό και ο Ικάρντι αφού μπήκε ανάμεσα στα στόπερ έδειξε ξανά ότι είναι μέσα στους κορυφαίους στη θέση του διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ΄Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μιράντα, Σαντόν, Γκαλιαρντίνι, Βεσίνο, Βαλέρο (83' Ζοάο Μάριο), Καντρέβα (73' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Ικάρντι (90' Εντερ).

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μπερίσα, Τολόι (77' Χαας), Παλομίνο, Μαζιέλο, Καστάνιε, Ντε Ρουν, Κριστάντε, Ιλιτσιτς (55' Πετάνια), Γκόμες (67' Ορσολίνι), Κούρτιτς.