Μαρσέλο Μπιέλσα: Το σπουδαίο ρεκόρ της «δικής του» Ουρουγουάης

marcelo_bielsa

bet365

Η Ουρουγουάη του Μπιέλσα έκανε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος ό,τι δεν είχε καταφέρει τα τελευταία 63 χρόνια!

Ο Λιονέλ Μέσι δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για να εξηγήσει την ήττα της Αργεντινής από την Ουρουγουάη. Την πρώτη της αφότου κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ του Κατάρ. «Ξέραμε το παιχνίδι που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι έντονοι, παίζουν ένας εναντίον ενός, έχουν physicality και ταχύτητα στη μέση του γηπέδου. Δουλεύουν πολύ καλά και στο γήπεδο δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο. Μας ήταν δύσκολο να βρούμε την μπάλα, δεν αισθανθήκαμε ποτέ άνετα, δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες κατοχές και μπήκαμε στον ρυθμό τους», ανέφερε σε δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα ο pulga και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία μπορείτε να δείτε το χέρι του Μπιέλσα».

Ο ίδιος ο «El Loco» δεν θέλησε να πάρει τα εύσημα για τη νίκη, «δεν ήταν ένας αγώνας που καθορίστηκε από τακτικές επιλογές, αμυνθήκαμε πολύ και αρκετά καλά, πιέσαμε στην ανάκτηση της μπάλας, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε στιγμές καλού ποδοσφαίρου», τόνισε συνοψίζοντας το 2-0 της ομάδας του επί της Αργεντινής, ενώ φρόντισε και να κατευνάσει τα... πνεύματα λέγοντας, «το να νικήσεις τον παγκόσμιο πρωταθλητή δεν σου δίνει τίποτα από αυτά που έχει πετύχει ο αντίπαλος».

Η δική του Ουρουγουάη βέβαια κατάφερε να επικρατήσει επί των Βραζιλίας και Αργεντινής στο ίδιο ημερολογιακό έτος για πρώτη φορά από το 1960!

Έχοντας νικήσει τη Χιλή με 2-1 στον πρώτο του αγώνα ως προπονητής, η Ουρουγουάη ηττήθηκε από τον Ισημερινό, πριν μείνει στο 2-2 εναντίον της Κολομβίας. Αυτό πιθανότατα θεωρήθηκε ως ένα μέτριο ξεκίνημα για την πρόκρισή της ομάδας...

Ο Μπιέλσα και η «Σελέστε» έκαναν το ταξίδι στην πατρίδα του, για να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή, η οποία είχε ξεκινήσει με το απόλυτο την προσπάθειά της για πρόκριση στην επόμενη διοργάνωση το 2026, στο γήπεδο της Μπόκα το «Μπομπονέρα» -όπου η Ουρουγουάη δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει-.

Η ομάδα του Σκαλόνι είχε κερδίσει και τους τέσσερις αγώνες της χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ, αλλά όλα άλλαξαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (17/11)...

Ο Μπιέλσα αφού τελείωσε την 22χρονη αναμονή της Ουρουγουάης για νίκη επί της Βραζιλίας στο τελευταίο διεθνές διάλειμμα, πήγε ένα βήμα παραπέρα καθώς η «Σελέστε» επίκράτησε και επί της Αργεντινής. Πλέον βρίσκεται δεύτερη στον πίνακα προκριματικών της CONMEBOL με 10 βαθμούς από τους πέντε αγώνες της και σε τροχιά πρόκρισης. Η επόμενη δοκιμασία είναι το βράδυ της Τρίτης, όταν υποδέχεται τη Βολιβία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα