Αίγυπτος - Σενεγάλη 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για Σαλάχ έναντι Μανέ - Σισέ

Newsroom
Αίγυπτος - Σενεγάλη 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για Σαλάχ έναντι Μανέ - Σισέ

bet365

Στην άτυπη ρεβάνς του τελικού του Copa Africa, η Αίγυπτος του Μοχάμεντ Σαλάχ αυτή τη φορά στέφθηκε νικήτρια απέναντι στη Σενεγάλη των Μανέ - Σισέ (1-0) και έκανε βήμα πρόκρισης για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Μπορεί ο τίτλος του Copa Africa να κατέληξε στα χέρια της Σενεγάλης, όμως η πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γέρνει πλέον προς την πλευρά της Αιγύπτου! Στην άτυπη ρεβάνς των δυο μονομάχων που στελέχωσαν τον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το σύνολο του Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε το πρώτο βήμα για να σφραγίσει το πολυπόθητο εισιτήριο απέναντι στην ομάδα των Μανέ - Σισέ (1-0) και παράλληλα να πάρει το... αίμα του πίσω για το χαμένο τρόπαιο!

Η αναμέτρηση μάλιστα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τους Φαραώ, οι οποίοι ευτύχησαν να προηγηθούν με το... καλησπέρα. Μόλις στο 4΄και έπειτα από βαθιά μπαλιά στην πλάτης της άμυνας, ο Σαλάχ εκτέλεσε εξ επαφής στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σις έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Δέκα λεπτά αργότερα ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού πέρασε στη θέση του τραυματία Ντιαλό για τη Σενεγάλη, η οποία από την πλευρά της αδυνατούσε να διασπάσει την οργανωμένη αμυντική γραμμή των Αιγύπτιων.

Και στη μοναδική στιγμή που το κατάφερε, ο Μανέ δεν μπόρεσε να τιμωρήσει τους γηπεδούχους, αφού η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Ελ Σενάουϊ (50΄). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, με την Αίγυπτο να αποκτά το πλεονέκτημα για την παρουσία της στο Κατάρ, το οποίο βέβαια θα κληθεί να υπερασπιστεί σε τέσσερα βράδια από τώρα (29/3), αλλά αυτή τη φορά επί σενεγαλέζικου εδάφους.

«Κόλλησαν» στο μηδέν Γκάνα και Νιγηρία

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (29/3, 20:00) στο Λάγκος άφησαν Γκάνα και Νιγηρία, στο μοναδικό παιχνίδι των μπαράζ της ζώνης της Αφρικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0). Στο Κούμασι οι γηπεδούχοι Γκανέζοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Νιγηριανούς να ψάχνουν την ευκαιρία τους μέσα από αντεπιθέσεις, όμως καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Οι «Αετοί» διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του αμυντικού της Γκάνας, Ιντρίσου Μπάμπα Μοχάμεντ, ο διαιτητής πήγε για on-field review και έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι στήριξης.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα