Μια ανάσα από το Μουντιάλ το Ιράν, 0-3 τη Συρία με σκόρερ τον Χατζισαφί (vid)

Newsroom
Μια ανάσα από το Μουντιάλ το Ιράν, 0-3 τη Συρία με σκόρερ τον Χατζισαφί (vid)

bet365

Το Ιράν ετοιμάζει βαλίτσες για το Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 0-3 της Συρίας με τον παίκτη της ΑΕΚ, Εχσάν Χατζισαφί που αγωνίστηκε ως «δεκάρι» να βρίσκει δίχτυα μετά από 5,5 χρόνια με την Εθνική του ομάδα. Στον πάγκο έμειναν Ανσαριφάρντ και Μοχαμαντί, με τον πρώτο να μπαίνει αλλαγή στο τέλος.

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πλέον το Ιράν, το οποίο επικράτησε με 3-0 στην έδρα της Συρίας και εξακολουθεί να προπορεύεται στον όμιλο που συμμετέχει στην Ασία.

Ο παίκτης της ΑΕΚ και αρχηγός του Ιράν, Εχσάν Χατζισαφί σκόραρε στο 42' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμορφώνοντας το 0-2. Ήταν το πρώτο του γκολ μετά από 5,5 χρόνια με την Εθνική ομάδα του Ιράν. Την τελευταία φορά που είχε χριστεί σκόρερ ήταν στο 4-0 επί της Ινδίας τον Μάρτιο του 2016, όταν είχε πετύχει δύο τέρματα.

Μάλιστα ο Χατζισαφί αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με τη Συρία ως «δεκάρι» δείγμα του ότι μπορεί να προσφέρει σε διάφορες θέσεις. Το σκορ άνοιξε στο 33' ο Αζμούν, ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Γκολιζαντέχ στο 89' Ο Χατζισαφί έγινε αλλαγή στο 66', ενώ οι άλλοι δύο Ιρανοί παίκτες της ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μιλάντ Μοχαμαντί έμειναν στον πάγκο, με τον Καρίμ να περνάει αλλαγή στις καθυστερήσεις.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, το Ιράν βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου που συμμετέχει με 16 βαθμούς και αναμένεται να σφραγίσει την πρόκριση την επόμενη αγωνιστική. Η Νότια Κορέα είναι επίσης πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο με 14 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια γίνεται «μάχη» για την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ με ΗΑΕ, Λίβανο και Ιράκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα