Η εξομολόγηση του πατέρα του Σφιντέρσκι: «Δάκρυσα από ευτυχία για τον Κάρολ»

Η εξομολόγηση του πατέρα του Σφιντέρσκι: «Δάκρυσα από ευτυχία για τον Κάρολ»

bet365

Στο Ράβιτς της Πολωνίας έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος παραμένει στο προσκήνιο χάρη στις εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ακαδημία νέων της Ράβια Ράβιτς. Στη γενέτειρα του οι κάτοικοι της μικρής πόλης, «παρακολουθούν κάθε παιχνίδι της εθνικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τώρα όμως όλοι βλέπουν το παιχνίδι όταν παίζει η Εθνική», λέει ο πατέρας του Πολωνού επιθετικού του ΠΑΟΚ, Γκρεγκόρζ.

Η παρουσία του Σφιντέρσκι στην εθνική Πολωνίας δίνει το δικαίωμα στον πατέρα του να φουσκώνει από υπερηφάνεια. «Έμεινα έκπληκτος και συγκινήθηκα όταν έμαθα ότι ο γιος μου κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Δάκρυσα από ευτυχία. Έτσι κι αλλιώς πάντα παρακολουθώ τους αγώνες της Εθνικής ομάδας», υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του.

«Όταν ο Κάρολ σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ανδόρα ήταν μια σημαντική ημέρα για ολόκληρη την οικογένεια. Η 28η Μαρτίου ήταν η επέτειος της γέννησης του παππού του, Τσέσλαβ, ο οποίος τον στήριξε με κάθε τρόπο στην αρχή της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μετά το γκολ του, ο Κάρολ σήκωσε τα χέρια του και κοίταξε ψηλά. Ήταν μια αφιέρωση για εκείνον. Όταν πήγε στη Γιαγκελόνια, πήρε το νούμερο 28. Για τον παππού του και για μένα καθώς γεννήθηκα στις 28 Νοεμβρίου. Η φανέλα από τον αγώνα με την Ανδόρα βγήκε σε δημοπρασία και ως ενθύμιο έχω τη φανέλα από το παιχνίδι με την Ισλανδία, είχε σκοράρει και πάλι…», είπε αναφερόμενος στο ντεμπούτο με γκολ του γιου του στον αγώνα του περασμένου Μαρτίου κόντρα στην Ανδόρα όταν και αφιέρωσε το τέρμα που σημείωσε στον παππού του.

«Ο πατέρας μου ήταν η μεγαλύτερη επιρροή για το ότι ο Κάρολ άρχισε να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Ο παππούς έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά είχε έναν τραυματισμό και αργότερα έγινε διαιτητής. Ήταν αυτός που πήγαινε και έπαιρνε τον Κάρολ από το γήπεδο του Ράβιτς. Στην αρχή δεν άρεσε το ποδόσφαιρο στον γιο μου, επειδή ήταν μικρόσωμος. Παρόλα αυτά κατάφερνε πάντα να βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή και είχε τον τρόπο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αναπτύχθηκε απότομα μετά την μετακίνηση του στο Μπιάλιστοκ. Ο γιος μου από μικρός κυνηγούσε το γκολ. Πάντα είχε το ταλέντο του σκόρερ. Σε όλα τα τουρνουά ήταν ο καλύτερος παίκτης ή πρώτος σκόρερ. Είχε φέρει πολλά Κύπελλα».

Σ’ ότι αφορά την σχέση του με τον νυν ομοσπονδιακό προπονητή της Πολωνίας, Πάουλο Σόουζα, ο πατέρας του Σφιντέρσκι ανέφερε σχετικά:

«Αν και ο Κάρολ έκανε καλή σεζόν στην Ελλάδα, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Γέρζι Μπρζέτσεκ, δεν τον κάλεσε ποτέ. Ήρθε ο Πάουλο Σόουζα και του έδωσε μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, συμμετείχε και στην αποστολή για το Euro. Ανταποδίδει, όπως μπορεί καλύτερα, την εμπιστοσύνη του προπονητή του: καλά παιχνίδια και γκολ. Προσωπικά αγαπώ το ματς απέναντι στη Ανδόρα. Ήταν μια στιγμή υπερηφάνειας και τιμής για εμάς. Όλοι θα ήθελαν να δουν το παιδί τους να παίζει για την Εθνική ομάδα της χώρας. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη στιγμή του ήταν με την Αλβανία. Κάποιος θα έλεγε ότι χρειάστηκε απλά να βάλει το πόδι του και να σκοράρει αλλά θα πρέπει να μπορείς και να το κάνεις…».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα