Φαν'τ Σχιπ: «Δεν συμφωνώ ότι δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω, η Εθνική ομάδα έχει μέλλον» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολλανδός προπονητής τοποθετήθηκε και για την πορεία της Ελλάδας αλλά και τον στόχο του Κατάρ που χάθηκε, όπως και για τη συνέχεια της Εθνικής μας.

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου για:

Το παιχνίδι με την Ισπανία: Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην ισπανική ομάδα. Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο δυσκολευτήκαμε και χάναμε εύκολα τη μπάλα. Σε αυτό το σκέλος του παιχνιδιού ήταν πολύ καλοί και υπήρχε διαφορά στο επίπεδο. Στο β' μέρος είχαμε παραπάνω ενέργεια, βοήθησαν και οι αλλαγές, πιέσαμε και είχαμε φάσεις και ευκαιρίες. Ξέραμε πως θα είχαμε ένα δύσκολο βράδυ. Τα παιδιά αντιδράσανε πολύ καλά στο β' μέρος αλλά δεν μπορέσαμε έστω να ισοφαρίσουμε. Ήταν ένα πέναλτι που ίσως δόθηκε εύκολα. Ίσως και να ήταν φάουλ στον Γούτα. Αυτό όμως δεν αφαιρεί κάτι από τη νίκη της Ισπανίας, που την άξιζε.

Το στιλ του Ενρίκε: Δεν είναι μόνο το δικό του στιλ. Είναι γενικά το ισπανικό ποδόσφαιρο. Έχουν 'χτίσει' μία ταυτότητα με παίκτες με υψηλή τεχνική και πολύ υψηλό επίπεδο. Οι Ισπανοί θα μπορούσαν να κατεβάσουν 3-4 11άδες κάθε φορά και για αυτό είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια.

Το 2-0 των Γεωργιανών με τη Σουηδία: Η Ισπανία είναι η πιο καλή ομάδα στον όμιλο και το δείχνει κάθε χρόνο. Έχει νεαρούς παίκτες σε πολύ καλό επίπεδο. Η Σουηδία βέβαια έχει τις πιθανότητές της. Είναι ποδόσφαιρο και όλα μπορούν να γίνουν καθώς η Σουηδία είχε νικήσει στη Στοκχόλμη. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς. Η Ισπανία για μένα δείχνει το φαβορί για να βγει πρώτη στον όμιλο.

Τα αποτελέσματα επί των ημερών του, ότι δεν έχει πάει καλά & πως δεν έχει να προσφέρει κάτι και εάν έχει περάσει από το μυαλό του να μην συνεχίσει στον πάγκο της Ελλάδας: Αυτό είναι μία πολύ αρνητική προσέγγιση. Δεν συμφωνώ με αυτό (ότι δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει). Δεν συμφωνώ μαζί σας. Ο καθένας βέβαια έχει την άποψή του. Φέραμε νέους παίκτες και αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού. Ίσως να βλέπατε άλλους αγώνες. Η Εθνική ομάδα έχει μέλλον. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι πιο καλά. Όμως δεν γίνεται να περιμένει κανείς να νικά όλα τα ματς η Ελλάδα. Είναι ουτοπικό. Όταν ήρθαμε ήμασταν στην 60ή θέση και τώρα έχουμε ανέβει στην 40ή θέση εάν θυμάμαι καλά. Πριν έρθουμε εμείς υπήρχαν άλλα αποτελέσματα με ομάδες όπως η Εσθονία και τα Φερόε. Πιστεύουμε στο επόμενο βήμα. Οι παίκτες και μεγάλο μέρος των φιλάθλων έχουν 'αγκαλιάσει' αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Τα παιχνίδι με Κόσοβο και Γεωργία και τον αποκλεισμό: Ναι σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στον όμιλο. Η Ελλάδα είχε ένα στάδιο μετάβασης. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η Γεωργία νίκησε τη Σουηδία και δεν είναι κακή ομάδα. Η Ισπανία νίκησε τελευταία στιγμή με Γεωργία. Η Ισπανία σήμερα νίκησε με ένα πέναλτι. Είναι μία πιο καλή ομάδα. Έχει να κάνει με το να πιστεύουμε σε αυτά που κάνουμε. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι αποτελέσματα και πιο καλό ποδόσφαιρο. Καλύτερα αποτελέσματα και πιο καλό ποδόσφαιρο. Σήμερα κερδίσαμε τον Γούτα. Έναν παίκτη που έπαιξε διότι είχαμε προβλήματα με παίκτες όπως οι Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος.

Τον στόχο του Κατάρ που χάθηκε και το εάν βάζει νέους στόχους και το τι μπορεί να κάνει: Πάντα υπάρχουν στόχοι. Πρέπει πάντα να έχεις στόχους. Είχαμε τον στόχο της πρόκρισης για το Κατάρ παρότι δεν ήμασταν φαβορί. Είχαμε κάποια καλά ματς και κάποια αποτελέσματα αλλά και κάποια απογοητευτικά αποτελέσματα. Ελπίζουμε να μην έχουμε τους τραυματισμούς των τελευταίων 2 ετών: Φορτούνης, Ζέκα, Γαλανόπουλος και Κουρμπέλης. Στην άμυνα αλλάξαμε παίκτες όπως ο Μπακάκης. Είχαμε και νέους παίκτες όπως οι Μαυροπάνος και Γούτας και στο κέντρο οι Μπουχαλάκης και Σιώπης πήγαν πολύ καλά. Η ηλικία των παικτών είναι καλή. Δείξαμε καλά πράγματα αλλά πρέπει να έχουμε αποτελέσματα. Το κλίμα είναι καλό αλλά με το κλίμα μόνο δεν παίρνεις προκρίσεις.

@Photo credits: INTIME