Το χειρότερο κοουτσάρισμα του Φαν'τ Σχιπ και μια Εθνική που αρνείται να το βάλει κάτω

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Το χειρότερο κοουτσάρισμα του Φαν'τ Σχιπ και μια Εθνική που αρνείται να το βάλει κάτω

bet365

Για τον Ολλανδό τεχνικό δεν ήταν μία καλή βραδιά όμως αυτό που μετράει ήταν πως η Εθνική έμεινε όρθια στη Γεωργία και συνεχίζει να ελπίζει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Δεν πήγαν καλά τα πράγματα για τον Τζον Φαν'τ Σχιπ από πλευράς κοουτσαρίσματος και διαχείρισης στο ματς με τη Γεωργία.

Ούτε ως προς τον σχηματισμό του αλλά και γενικότερα και με τις κινήσεις του από τον πάγκο στον μεγαλύτερο βαθμό. Ένας Φαν'τ Σχιπ που άργησε πολύ στο να επέμβει στην ομάδα και στο σκέλος της διάταξης που τη δυσκόλευε και στο να τη βοηθήσει να γίνει πιο γρήγορη και πιο επικίνδυνη αλλά και στο να την... φρεσκάρει με καλές αλλαγές.

Όμως υπάρχει και η άλλη ανάγνωση σε μία βραδιά με το χειρότερο κοουτσάρισμα που έχει κάνει ο Ολλανδός τεχνικός (ο οποίος πάντως φαίνεται ότι είχε δίκιο και για τη φάση που η μπάλα φαίνεται να περνάει τη γραμμή και για την αποβολή που έπρεπε να δοθεί στη Γεωργία). Στα δικά μου τα μάτια το χειρότερό του σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Ποιο είναι αυτό; Μα ότι η Ελλάδα έμεινε αήττητη για 9ο διαδοχικό επίσημο παιχνίδι της καθώς από τις 11 Οκτωβρίου του 2020 με το 2-0 επί της Μολδαβίας τρέχει ένα σερί στα επίσημα ματς (καθώς υπήρχε η ήττα με 2-1 στο φιλικό με την Ελβετία που είναι η μόνη σε αριθμό 14 αγώνων εκ των οποίων οι 9 είναι επίσημοι).

Από τότε η Εθνική μας είχε τις νίκες με Μολδαβία (2 φορές), Σουηδία και Γεωργία. Είχε και τις ισοπαλίες με Κόσοβο (2), Σλοβενία, Ισπανία και Γεωργία. Εάν θέλουμε να πάμε πιο πίσω; Από τις 15 Οκτωβρίου 2019 και τη νίκη με τη Βοσνία η Ελλάδα έχει 14 επίσημα ματς στη σειρά χωρίς ήττα. Ένα διάστημα δηλαδή σχεδόν 2 χρόνων. Με τέτοια αποτελέσματα μία ομάδα και χαρακτήρα φτιάχνει και μετάλλο. Μία Εθνική που δείχνει πως αρνείται να το βάλει κάτω. Που αρνείται να χάσει. Που παίρνει ματς έστω στο 90' με την επιμονή των Μπουχαλάκη και Χατζηδιάκου και τη ψυχραιμία και την εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Μπακασέτα για να υπάρξει μετά το γκολ του Πέλκα.

Ξέχωρα από αυτό η εμφάνιση και η νίκη με τη Σουηδία έδωσαν δικαιολογημένα πολλούς πόντους στην Εθνική, τους παίκτες της αλλά και το προπονητικό επιτελείο. Μία τέτοια νίκη και η σπουδαιότερη των τελευταίων ετών ήταν και μεγάλη ώθηση έδωσε για τη συνέχεια.

Την Εθνική να τη φοβάσαι περισσότερο σε ματς με Κόσοβο και Γεωργία...

Παραδοσιακά και με τον Ολλανδό τεχνικό στον πάγκο της η Ελλάδα τον πιο μεγάλο συντελεστή δυσκολίας τον έχει με ομάδες όπως η Γεωργία και το Κόσοβο. Σε αυτά τα ματς ζορίζεται περισσότερο από εκείνα με τις πιο δυνατές ομάδες.

Μην πάμε μακριά: 3η αγωνιστική των προκριματικών και 1-1 με τη Γεωργία στην Τούμπα. Και φυσικά 5η αγωνιστική με το Κόσοβο εκτός έδρας και πάλι 1-1. Εάν αυτά τα ματς τα είχε πάρει θα κάναμε άλλη συζήτηση. Με τα εάν βέβαια δεν γίνεται τίποτα. Είναι όμως και αυτή η Εθνική που στέκεται όρθια στην έδρα της Ισπανίας με το 1-1 και νικά με εμφατική εμφάνιση την ισχυρή Σουηδία στο ΟΑΚΑ.

Κοινώς είναι σαν να αλλάζει η ψυχοσύνθεση και το αγωνιστικό προφίλ της σε τέτοιους αγώνες. Με την απουσία του Ζέκα βέβαια το κέντρο επηρεάζεται σημαντικά γιατί πέφτει μεγάλο βάρος στον Μπουχαλάκη.

Το παιχνίδι με τη Γεωργία βέβαια ήταν ιδιαίτερο από πολλές απόψεις. Ήταν να γίνει με κόσμο αλλά διεξήχθη τελικώς κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τραγωδίας με την κατάρρευση του κτιρίου στο Μπατούμι. Και βέβαια με μία Γεωργία που επειδή είχε έναν βαθμό το ήθελε πολύ το ματς και το κυνήγησε.

Σε αυτή τη φάση το σημαντικό είναι η Εθνική να δει το τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι της με τη Γεωργία και να γυρίσει ανάλογα τον... διακόπτη για έναν... τελικό στη Σουηδία. Που βέβαια εκεί θα είναι ένα άλλο ματς με μία ομάδα που θα παίξει πολύ πιο επιθετικά και ανοιχτά από τη Γεωργία.

Ελπίδες υπάρχουν για τα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ; Μα και βέβαια υπάρχουν και είναι ακόμα ουσιαστικές. Όμως πολλά θα κριθούν από τον αγώνα με τους Σουηδούς. Εκεί που θα χρειαστεί άλλη προσέγγιση και τακτική αλλά και μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα. Και βέβαια και εξυπνάδα και αυταπάρνηση απέναντι σε μία Σουηδία που και εντός έδρας θα παίζει και που θα μας... περιμένει αυτήν την φορά και θα είναι πιο... υποψιασμένη.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.