Προκριματικά Μουντιάλ: Ήττα και τελευταία η Κύπρος, τεσσάρα και πρώτη η Σερβία

Βασίλης Τεμπέλης
Προκριματικά Μουντιάλ: Ήττα και τελευταία η Κύπρος, τεσσάρα και πρώτη η Σερβία

bet365

Η Κύπρος γνώρισε την ήττα (0-2) από τη Ρωσία και από την τελευταία θέση του ομίλου αποχαιρετά τις ελπίδες για πρόκριση. Τεσσάρα η Σερβία, ανέβηκε πρώτη στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία. Με Χάαλαντ η απόδραση της Νορβηγίας από τη Ρίγα. Νίκη για τη Σλοβενία του Κούρτιτς.

8ος όμιλος

Η Κύπρος δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρωσία και είδε τις ελπίδες για παρουσία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ να μειώνονται δραματικά. Μετά την ήττα στη Λευκωσία (0-2) χρειάζεται ουσιαστικά ένα θαύμα, ενώ πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ο Αλεκσάντρ Ερόχιν άνοιξε το σκορ για τους Ρώσους μόλις στο έκτο λεπτό, ενώ ο Ρίφατ Ζεμαλεντίνοβ έπειτα από φανταστική ομαδική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό σκορ της απόδρασης των φιλοξενούμενων στο 55ο.

Η Σλοβενία υποδέχτηκε στη Λιουμπλιάνα τη Μάλτα και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάντι Λόβριτς ήταν αρκετή για να χαρίσει στην εθνική ομάδα του μέσου του ΠΑΟΚ, Γιασμίν Κούρτιτς (βασικός) τη νίκη με 1-0.

Η Σλοβενία ανέβηκε τρίτη και περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα από το ματς της Σλοβακίας με την Κροατία για να δει πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

Κύπρος - Ρωσία 0-2

Σλοβενία - Μάλτα 1-0

Σλοβακία - Κροατία (21:45)

Η βαθμολογία

1. Ρωσία 10 (8-4)

2. Κροατία 7 (4-1)

3. Σλοβενία 7 (4-4)

4. Σλοβακία 6 (5-4)

5. Μάλτα 4 (6-9)

6. Κύπρος 4 (1-6)

1ος όμιλος

Με πρωταγωνιστή τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς, η Σερβία νίκησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (4-1) το Λουξεμβούργο. Ο φορ της Φούλαμ άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, ενώ ο ίδιος διεύρυνε το προβάδισμα της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας στο 35ο.

Το Λουξεμβούργο μείωσε στο 77' με τον Ολιβιέ Τιλ και χρειάστηκε το απίθανο αυτογκόλ του Μαξέμ Σανό για να γίνει το 3-1 και το γκολ του Μιλένκοβιτς στο 90+6' για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο Βελιγράδι. Η απίθανη γκολάρα του Έμιν Μαχμούντοβ δεν αρκούσε να χαρίσει στο Αζερμπαϊτζάν την απόδραση από το Δουβλίνο.

Ο μέσος της Νέφτσι Μπακού με χορευτικές κινήσεις και εξαιρετικό σουτ χάρισε το προβάδισμα στους Αζέρους, αλλά οι Ιρλανδία ισοφάρισαν στο 87' με τον Σον Ντάφι. Χαμένες και οι δύο από αυτό το αποτέλεσμα. Η Σερβία έπιασε ξανά στην κορυφή την Πορτογαλία και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Άλλωστε αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια για το Κατάρ.

Τα αποτελέσματα

Σερβία - Λουξεμβούργο 4-1

Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 1-1

*Ρεπό η Πορτογαλία

Η βαθμολογία (4 ματς όλες οι ομάδες)

1. Σερβία 10 (11-6)

2. Σερβία 10 (8-4)

3. Λουξεμβούργο 6 (5-8)

4. Αζερμπαϊτζάν 1 (4-7)

5. Ιρλανδία 1 (2-6)

7ος όμιλος

Η Νορβηγία δεν είχε πρόβλημα να περάσει από τη Ρίγα, επικρατώντας εκτός έδρας (0-2) της Λετονίας. Το σκορ άνοιξε, ποιος άλλος; Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι του 20ού λεπτού και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Το τελικό σκορ της απόδρασης των Νορβηγών διαμόρφωσε στο 66ο λεπτό ο Μοχάμεντ Ελιουνούσι. Σταθερά στο παιχνίδι της πρόκρισης η παρέα του Χάαλαντ, θα περιμένει να δει τι θα κάνουν οι Τούρκοι (θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στο Γιβραλτάρ) και οι Ολλανδοί με τους Μαυροβούνιους (μεταξύ τους).

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

Λετονία - Νορβηγία 0-2

Γιβραλτάρ - Τουρκία (21:45)

Ολλανδία - Μαυροβούνιο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Νορβηγία 10 (7-4)

2. Τουρκία 8 (12-7)

3. Ολλανδία 7 (12-5)

4. Μαυροβούνιο 7 (8-5)

5. Λετονία 4 (7-10)

6. Γιβραλτάρ 0 (2-17)

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα