Κεκλεισμένων με φιλοξενούμενους οπαδούς μόνο; Έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα (vid)

ΑΕΚ

bet365

Το 2010 στο γήπεδο Καραϊσκάκη και στο ΑΕΚ - Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν η προηγούμενη χρονικά περίπτωση όπου ελληνική ομάδα είχε υποχρεωθεί να παίξει ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς τον κόσμο της. 

Ήταν μία εποχή αρκετά χρόνια πίσω και με άλλα δεδομένα ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με αυτό που διαφαίνεται πώς μπορεί να γίνει - και - τώρα αλλά βέβαια πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων που θα γίνουν γνωστές σήμερα Δευτέρα.

Στις 26 Αυγούστου του 2010 η ΑΕΚ είχε χρησιμοποιήσει μετά το ΟΚ του Ολυμπιακού το γήπεδο Καραϊσκάκη στο 1-1 με τη Νταντί Γιουνάιτεντ, ένα σκορ που της έδωσε την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η ΑΕΚ γηπεδούχος στο... Καραϊσκάκη

ΑΕΚ

Ήταν ημέρα Πέμπτη και βραδινή ώρα αυτή που επελέγη (21.00) για τα play - offs του Europa. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφαλείας, αφού κρίθηκε ακατάλληλο το γήπεδο της Νέας Σμύρνης μετά τους βανδαλισμούς και γενικά τις πολύ σοβαρές ζημιές, που είχαν γίνει εκεί.

Το Καραϊσκάκη δηλώθηκε ως έδρα ως μία εναλλακτική λύση καθώς υπήρξαν τότε φθορές στον χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ (καθώς είχε προηγηθεί μία συναυλία εκεί και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν για να παίξει στο συγκεκριμένο γήπεδο η ΑΕΚ). Η ΑΕΚ (μην έχοντας τη δυνατότητα προφανώς να παίξει στη Νέα Σμύρνη με το γήπεδο να κρίνεται ακατάλληλο ενώ υπήρξε ως λύση και το γήπεδο του Περιστερίου) μετά την έγκριση τότε - και της UEFA - αγωνίστηκε χωρίς τους φιλάθλους της στον συγκεκριμένο αγώνα (υπό τον φόβο επεισοδίων), παρότι είχε ήδη διαθέσει 2.000 εισιτήρια.

Στο ματς αυτό ήταν στην κερκίδα τελικώς μόνο οπαδοί της Νταντί Γιουνάιτεντ. Περίπου 500 Σκωτσέζοι οπαδοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να στηρίξουν τον αγαπημένο τους σύλλογο.

Τώρα ως προς τα σημερινά δεδομένα. Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο αυτό (με παρουσία μόνο των οπαδών των φιλοξενούμενων) τότε οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα κληθούν την Πέμπτη να αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους με Μπάτσκα Τόπολα, με Μακάμπι Χάιφα και Ελσίνσκι αντίστοιχα. Και βέβαια έχουμε να κάνουμε με ένα μέτρο που εάν ανακοινωθεί θα επιφέρει τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων ομάδων.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα