Άρης: Η έκρηξη της χρηματιστηριακής αξίας του Λούις Πάλμα και η απόδειξη του… όταν θέλει, μπορεί

Άρης: Η έκρηξη της χρηματιστηριακής αξίας του Λούις Πάλμα και η απόδειξη του… όταν θέλει, μπορεί

Ο Πάλμα

bet365

Η πρόσφατη συγκέντρωση scout’s ξένων συλλόγων στο «Κλ. Βικελίδης» προφανέστατα αφορούσε και τον Λούις Πάλμα καθώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας ενός παίκτη καθώς από τα 225.000 ευρώ πλέον εκτιμάται στα 2.5 εκατ. ευρώ!

Ανήμερα του πρώτου αγώνα με τη Ντινάμο Κιέβου, η ΠΑΕ Αρης επιβεβαίωσε την παρουσία scout’s τεσσάρων ευρωπαϊκών συλλόγων (σ. σ. Ζάλτσμπουρκ, Στουτγάρδη, Τορίνο και Άντερλεχτ) στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» δίχως ασφαλώς την παροχή λεπτομερειών. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η τελευταία ανήκει στο γκρουπ των ομάδων οι οποίες εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον για την αγορά των δικαιωμάτων του Λούις Πάλμα αλλά η προσφορά της κρίθηκε ανεπαρκής. Κατά τα βελγικά media, αυτή άγγιξε τα 3 εκατ. ευρώ. Πλέον λειτουργεί υπό το καθεστώς πίεσης από τους φιλάθλους ή τουλάχιστον αυτό έδειξε πρόσφατο γκάλοπ των φιλάθλων της καθώς το 92% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της (οικονομικής) υπέρβασης για την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού από την Ονδούρα.

Πέραν της ενημέρωσης της ΠΑΕ Άρης, βάσει δημοσιευμάτων των αγγλικών media, scout έστειλε και η Στόουκ η οποία επίσης ανήκει στη συνομοταξία των ενδιαφερόμενων ομάδων. Για την ακρίβεια, είχε διαψευστεί η προσφορά των 7 εκατ. ευρώ (συνολικά) που είχε καταγραφεί από τον βρετανικό Τύπο, όχι όμως και το ενδιαφέρον της για τον Λούις Πάλμα.

Ο «ντόρος» για τον ποδοσφαιρική δικαιολογείται βάσει εμφανίσεων και φυσικά της εντυπωσιακής προόδου που παρουσιάζει και η οποία αποτυπώνεται μέσα από την καταγραφή της χρηματιστηριακής αξίας του από την ιστοσελίδα Transfermarkt. Σύμφωνα με την τελευταία, όταν ο Λούις Πάλμα έφτασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, αυτή δεν ξεπερνούσε τα 225.000 ευρώ. Η τελευταία αξιολόγηση έγινε τον περασμένο Μάη και η τωρινή αξία του ανέρχεται στα 2.5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, υπερδεκαπλασιάστηκε! Ακόμη όμως κι αυτό το ποσό δεν αποτυπώνει την πραγματική αξία του ποδοσφαιριστή καθώς αυτή διαμορφώνεται αναλόγως και των προσφορών που κατατίθενται για λογαριασμό του. Στην επόμενη αξιολόγηση, προφανώς αυτή θα είναι μεγαλύτερη γιατί…

… Ο Πάλμα έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ του Άρη!

Η περίπτωση του νεαρού επιθετικού απασχόλησε τον Τόλη Τερζή σε όλες τις συνεντεύξεις Τύπου που έχει δώσει καθώς δέχθηκε σχετικές ερωτήσεις. «Δεν είναι τόσο εύκολο για ένα νεαρό παιδί να διαχειριστεί τον ντόρο που υπάρχει γύρω από το όνομά του και τις προσφορές εκατομμυρίων που του μεταφέρουν οι μάνατζέρ του. Είναι ένα παιδί το οποίο βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας του, χρειάζεται καθοδήγηση κι αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν καθημερινά μιλάμε μαζί του», είπε μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Αραράτ αναδεικνύοντας τον τρόπο σκέψης του για τον ποδοσφαιριστή. Στα τρία επίσημα παιχνίδια του Άρη – στα προκριματικά του Europa Conference League – ο ποδοσφαιριστής έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας. Αυτός σκόραρε στην Αρμενία απέναντι στην Αραράτ, ο ίδιος δημιούργησε το γκολ της νίκης (του Φαμπιάνο) στον δεύτερο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου.

Η προσαρμογή που «άρεσε» στον Τερζή

Βέβαια, στον τελευταίο αγώνα με τους Ουκρανούς, ο Λούις Πάλμα επιβεβαίωσε κάτι ακόμη. Δηλαδή, όταν θέλει μπορεί να «κουμπώσει» καλύτερα στην αμυντική προσέγγιση ενός αγώνα, να βοηθήσει τον μπακ της πλευράς του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκτησης κατοχής της μπάλας. Αυτό έκανε και στους δύο τελευταίους αγώνες με Αραράτ και Ντινάμο Κιέβου. Ειδικά στον τελευταίο, το παιχνίδι του ήταν από συντηρητικό έως προσεκτικό. Αυτή τη φορά ο 23χρονος δεν τράβηξε επιθέσεις από τα μυαλά, φάνηκε διστακτικός σε κάποιες περιπτώσεις, μόλις μια φορά δοκίμασε τα πόδια του σουτάροντας εκτός περιοχής και επιδίωξε την αξιοποίηση των συμπαικτών του αλλά και τις συνεργασίες με τον Φράνκο Φεράρι στην αριστερή πλευρά. Είναι αλήθεια επίσης ότι καθώς η άμυνα της Ντινάμο είχε ξεκάθαρη προσαρμογή επάνω του, δεν βρήκε τον χώρο για να εκτελέσει και τουλάχιστον εντός περιοχής ήταν μόλις μία φορά που πήρε την μπάλα εκεί που ήθελε αλλά ήταν περικυκλωμένος από αντιπάλους.

Επιστρέφοντας και καταλήγοντας περί της αξίας του, στις αρχές του καλοκαιριού ο Άρης είχε αξιολογήσει τον ποδοσφαιριστή μ’ ένα ποσό μεταξύ τεσσάρων και πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αυτές ήταν τουλάχιστον οι απαιτήσεις του. Πλέον δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν έχουν αυξηθεί. Τούτο εξαρτηθεί ασφαλώς, πέραν των επιδόσεων του ποδοσφαιριστή και από την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα