Θέλει δουλειά πολλή και…ταυτότητα!

Θέλει δουλειά πολλή και…ταυτότητα!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει από το Ερεβάν για την κακή εικόνα που παρουσίασε ο Άρης απέναντι στην Αραράτ Αρμένια, τα πολλά που πρέπει να βελτιώσει, αλλά και το αποτέλεσμα που σαφέστατα του δίνει το προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι με την Αραράτ Αρμένια είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διέπουν τα πρώτα παιχνίδια του Άρη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Δεν βάζω στην εξίσωση τα παιχνίδια με την Γκόμελ που έγιναν και τα δύο στο Βικελίδης, αλλά όλα τα υπόλοιπα διπλά ματς στα οποία ο Άρης έπαιξε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, την ρεβάνς στο Βικελίδης και αποκλείστηκε σε όλα στις…λεπτομέρειες με κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο ματς, εξαιρετική προσπάθεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην ρεβάνς. Εκτός της Γκόμελ στο μόνο παιχνίδι που προκρίθηκε ο Άρης ήταν με τη ΑΕ Λεμεσού με το πρώτο ματς όμως να γίνεται στο Βικελίδης (0-0) και στην ρεβανς με το 0-1 του Ντιγκινί βρέθηκε στην επόμενη φάση.

Στην συνέχεια; 3-0 στο Μόλντε, επική ανατροπή στο Βικελίδης με 3-0 στην κανονική διάρκεια και αποκλεισμό στην παράταση με 3-1. 2-0 στην Αστάνα, ανατροπή στο Βικελίδης με το ίδιο σκορ και αποκλεισμός στο 120 με το γκολ των φιλοξενούμενων. Στο συγκεκριμένο ματς βέβαια ο Ιταλός Φάμπρι που θα σφυρίξει την άλλη Πέμπτη την ρεβάνς με τους Αρμένιους, δεν είχε δώσει 2 καθαρά πέναλτι και είχε αποβάλει και τον Ματέο Γκαρσία. Πέρσι με Μακάμπι Τελ Αβιβ 2-0 στο Ισραήλ, νίκη μεν αλλά όχι αρκετή με το 2-1 στο Βικελίδης.

Αυτή την φορά τουλάχιστον δεν έχασε…

Χθες το παιχνίδι ήταν…ίδιο. Κάκιστος Άρης με εξαίρεση το διάστημα από το 14 ως το 40 που πέτυχε το γκολ και είχε και άλλες ευκαιρίες. Δέχθηκε ένα γκολ και θα μπορούσε στο τέλος του ημιχρόνου να δεχθεί και δεύτερο στην μεγάλη διπλή ευκαιρία των Αρμένιων. Κάκιστη λειτουργία μεσοαμυντικά και μετά από ένα σημείο…εγκράτεια για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη ώστε να μείνει το σκορ στο 1-1 και να πάει η ομάδα στην ρεβάνς πιο άνετα.

Αν το δούμε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η εικόνα είναι ίδια, αλλά διαφέρει το αποτέλεσμα και αυτό είναι το σημαντικότερο σε αυτή την στιγμή. Ο Άρης την άλλη εβδομάδα σε ένα γεμάτο Βικελίδης θεωρώ ότι αν προσέξει απλά τις κόντρες της Αρμένια και ειδικά τον Εζά και τον Σερομπιάν θα βρει τα γκολ της πρόκρισης.

Να αποκτήσει…ταυτότητα!

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αποκτήσει στο παιχνίδι του…ταυτότητα. Χθες με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο ο Άρης δεν ήξερε τι θέλει να παίξει. Εγώ επιμένω ότι είναι κομβική η θέση στο 6 και χθες ο Ζουλ με…τρόμαξε. Όταν δεν μπορείς να κάνεις την διαφορά με αυτό το επίπεδο αντιπάλων, υπάρχει θέμα. Από την άλλη ήταν το πρώτο ματς και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα. Και όταν έχεις μονό χαφ και οι δυο εξτρέμ…πετάνε αετό στις άμυνες τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και για τον κόφτη, αλλά και για τα μπακ.

Θετικός ο Μορόν

Με την είσοδο του Τζούρασεκ και την μετατόπιση του Νταρίντα δίπλα του ο Άρης δεν δέχθηκε άλλη φάση, αλλά έπαψε και να δημιουργεί και εδώ στην εξίσωση μπαίνει ο Μορόν.

Ότι έκανε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο το δημιούργησε μόνος του ο Ισπανός. Με το που μπήκε στο ματς με την προβολή στον τερματοφύλακα που παραλίγο να γίνει γκολ, αλλά κυρίως με το πολύ καλό μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ. Σωστές τοποθετήσεις…φορ, παίζει εξαιρετικά με το σώμα του και με πλάτη στον αντίπαλο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να βοηθήσει. Και αυτός φυσικά και ο Κάρλσον είναι λίγες μέρες με την ομάδα και όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται κομμάτι της, αλλά και θα μπορούν να δείξουν πολλά περισσότερα.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ίσως και μέσα στο ΣΚ ο Άρης θα πάρει στόπερ, αλλά για αυτά θα επανέλθω σε επόμενο σημείωμα γιατί προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν προορίζεται για το 6 ο Τζούρασεκ (τα έχω ξαναγράψει) τότε χρειάζεσαι και εκεί παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση με το 1-1 ο Άρης είναι το φαβορί και πρέπει να το πιστοποιήσει με μία καλή εμφάνιση και νίκη την άλλη Πέμπτη. Αυτό όμως που πρέπει να αποκτήσει είναι…ταυτότητα στο παιχνίδι του. Και δυστυχώς πρέπει να το βρει μέσα από επίσημα παιχνίδια που το…αποτέλεσμα μετράει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!