Ελλάδα - Γαλλία: «Η μη χρήση του goal line technology ίσως έγινε για λόγους οικονομίας για την ΕΠΟ», λέει το RMC Sport

Newsroom
Goal Line

bet365

Τους λόγους της μη χρήσης του goal line technology στο παιχνίδι προκριματικών της Ελλάδας με τη Γαλλία, προσπάθησε να αναλύσει γαλλική δημοσίευμα του RMC Sport συμπεραίνοντας πως πιθανόν να έγινε για λόγους οικονομίας.

«Η μη χρησιμοποίησή του στα προκριματικά του Euro είναι ίσως θέμα οικονομίας για την Ελληνική Ομοσπονδία», συμπεραίνει δημοσίευμα του γαλλικού RMC Sport με τίτλο: Ελλάδα - Γαλλία: Γιατί δεν υπήρξε goal line technology

Η γαλλική ομάδα μάλλον στερήθηκε ένα γκολ και τη νίκη στην Ελλάδα (2-2) την Τρίτη (21/11) λόγω της απουσίας της τεχνολογίας της γραμμής τέρματος, η οποία δεν έχει καταστεί υποχρεωτική από την UEFA, αναφέρει το γαλλικό Μέσο.

Θυμίζουμε ότι Ντιντιέ Ντεσάν και Αντουάν Γκριεζμάν μετά την ισοπαλία της Γαλλίας με την Ελλάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-2). ξέσπασαν εναντίων της UEFA. Ο επιθετικός των Τρικολόρ και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις τους στο TF1 της πατρίδας τους εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την απουσία του goal line technology, καθώς υποστηρίζουν πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στη φάση του διπλού δοκαριού στο 89'.

«Ο διαιτητής έδωσε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στους Έλληνες, μη επικυρώνοντας το γκολ», αναφέρει το RMC Sport και διερωτάται: Γιατί όμως δεν χρησιμοποιήθηκε η συσκευή τεχνολογίας γραμμής τέρματος σε αυτή την αναμέτρηση.

«Κοστίζει πάρα πολύ», πιστεύει ο Ντιντιέ Ντεσάν, προπονητής των Μπλε. Ένα επιχείρημα που προέβαλε και ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος αστειεύτηκε ιδιαίτερα για την... τσιγκουνιά της UEFA παρά τους επιβλητικούς οικονομικούς πόρους της.

Το γαλλικό Μέσο τονίζει ότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του κατά τη διάρκεια των προκριματικών, αλλά θα είναι κατά τη διάρκεια του Euro στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι.

Φυσικά, τίποτα δεν εμποδίζει τη χρήση του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προκριματικών, εάν συμφωνούν και οι δύο ομάδες και εάν ο αγωνιστικός χώρος είναι εξοπλισμένος. «Εάν η διοργανώτρια ένωση ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση της UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισηςπου κοινοποιείται από την UEFA»/

«Η ένωση υποδοχής υπογράφει στη συνέχεια σύμβαση απευθείας με τον εγκεκριμένο προμηθευτή goal line technology και αναλαμβάνει όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτήν. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα», , εξηγεί το άρθρο 38.06.

«Αυτό δεν φαίνεται να συνέβη για την εν λόγω συνάντηση, παρόλο που η Opap Arena, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, είναι ωστόσο εξοπλισμένη για αυτήν. Φιλοξενεί τους αγώνες της ΑΕΚ, η οποία συμμετέχει στο Europa League, μια διοργάνωση όπου η τεχνολογία της γραμμής τέρματος είναι υποχρεωτική (άρθρο 36.05 των κανονισμών διοργάνωσης). Η μη χρήση της στα προκριματικά του Euro είναι ίσως θέμα οικονομίας για την ελληνική ομοσπονδί.», σημειώνει το ρεπορτάζ των Γάλλων.

rmc sport

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα