Euro 2024: Έκλεισαν και μαθηματικά τη... θέση τους η Πορτογαλία και το Βέλγιο!

Newsroom
portugal_cristiano_ronaldo

bet365

Με ντοπιέτα του Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία επικράτησε 3-2 της Σλοβακίας και «κλείδωσε» την παρουσία της στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το εισιτήριό του εξασφάλισε και το Βέλγιο που «λύγισε» με το ίδιο σκορ την Αυστρία εκτός έδρας.

6ος όμιλος

Στην τελική φάση του Euro «πέταξε» με κάθε επισημότητα το Βέλγιο! Η ομάδα του Τεντέσκο φλέρταρε με την... αυτοχειρία, αφού έκανε τα εύκολα δύσκολα, ωστόσο επικράτησε εν τέλει 3-2 της Αυστρίας και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Βιέννη, τσεκάροντας το εισιτήριο που της εξασφάλισε την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με... συνοπτικές διαδικασίες οι Βέλγοι μπόρεσαν να πάρουν αέρα τριών τερμάτων. Ο Λουκεμπάκιο άνοιξε το σκορ στο 12' και διπλασίασε τα γκολ του στο 55', με τον Λουκάκου να κάνει το 3-0 στο 58'. Στο 72' ωστόσο ο Λάιμερ μείωσε για τους Αυστριακούς και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ονάνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 84' ο Ζάμπιτσερ έκανε το 3-2 αλλά όσο κι αν πίεσε η Αυστρία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και το Βέλγιο πήρε την πολύτιμη νίκη.

Νωρίτερα, το Αζερμπαϊτζάν έκανε... σεφτέ και πήρε την πρώτη του νίκη στα προκριματικά, αφού επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Εσθονίας και την άφησε στην τελευταία θέση του ομίλου. Ο Μπαϊράμοφ άνοιξε το σκορ στο 9' και ο Σεϊντάιεφ στην εκπνοή του πρώτου μέρους «κλείδωσε» με πέναλτι από νωρίς το τρίποντο της ομάδας του.

Αποτελέσματα
Αυστρία - Βέλγιο 2-3
Εσθονία - Αζερμπαϊτζάν 0-2

Βαθμολογία

  1. Βέλγιο 6 (16-3) 16
  2. Αυστρία 6 (14-7) 13
  3. Σουηδία 5 (11-8) 6
  4. Αζερμπαϊτζάν 5 (4-11) 4
  5. Εσθονία 6 (2-18) 1

Επόμενη αγωνιστική (16/10)
Βέλγιο - Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν - Αυστρία

10ος Όμιλος

Από απόψε γνωρίζουμε τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024. Μετά τα Πάντσερ, τη θέση τους έκλεισαν η Γαλλία, η το Βέλγιο και η Πορτογαλία. Στο Ντραγκάο η «παρέα» του Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε με 3-2 και έκλεισε τη θέση της για την τελική φάση του τουρνουά.

Πριν το ματς ο CR7 βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία για τις 200 εμφανίσεις του, οι οπαδοί κρέμασαν ένα μεγάλο πανό προς τιμήν του και ο Πορτογάλος σκόραρε ακόμα δυο γκολ με το εθνόσημο. Στο 18' ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε την μπαλιά, ο Ράμος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 29' ο Κριστιάνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο 69' ο Χάνκο νίκησε τον Ντιόγκο Κόσμα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και στο 72' ο Ρονάλντο έδωσε εκ νέου προβάσιμα δυο γκολ στην ομάδα του, καθώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλο γύρισμα του Φερνάντες. Στο 80' ο Λομπότκα μείωσε εκ νέου το σκορ και το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Στο Βαντούζ η Βοσνία νίκησε με 2-0 το τελευταίο Λιχτενστάιν, έφτασε τους εννέα βαθμούς και παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης. Στο 15' ο Τζέκο κράτησε την μπάλα μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε, ο Ραχμάνοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο 20' ο Στεβάνοβιτς σκόραρε αλλά μετά από εξέταση VAR το γκολ ακυρώθηκε. Ο Βόσνιος βρήκε το γκολ στο 41' όταν με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Ντεμίροβιτς έκανε το 2-0. Το παιχνίδι είχε μια μικρή διακοπή στο 52' για ρίψη καπνογόνων από τους φιλοξενούμενους οπαδούς, όμως εν τέλει συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Στο Ρέκιαβικ Ισλανδία και Λουξεμβούργο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και πήραν από έναν βαθμό. Στο 23' ο Σίγκουρντσον έκανε την πάσα και ο Όσκαρσον εκτέλεσε για το 1-0. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους ο Ροντρίγκες με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε. Στο φινάλε ο Μπαρέιρο είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή αλλά δεν κατάφερες να σημαδέψει κενή εστία.

Αποτελέσματα

Πορτογαλία - Σλοβακία 3-2
Ισλανδία - Λουξεμβούργο 1-1
Λιχτενστάιν - Βοσνία 0-2

Βαθμολογία

  1. Πορτογαλία 21 (27-2)
  2. Σλοβακία 13 (10-5)
  3. Λουξεμβούργο 11 (8-17)
  4. Βοσνία 9 (7-9)
  5. Ισλανδία 7 (11-10
  6. Λιχτενστάιν 0 (1-21)

Επόμενη αγωνιστική (16/10, 21:45)

Βοσνία - Πορτογαλία
Ισλανδία - Λιχτενστάιν
Λουξεμβούργο - Σλοβακία

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα