Ο Μασούρας που τα έκανε (σχεδόν) όλα (vids)

Ο Μασούρας που τα έκανε (σχεδόν) όλα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
masouras

bet365

Η εμφάνιση του Γιώργου Μασούρα κόντρα στην Ιρλανδία ήταν ίσως η κορυφαία του 29χρονου μεσοεπιθετικού με την Εθνική μας ομάδα και το εθνόσημο στο στήθος.

Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε χθες (16/6) η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Ιρλανδία, καθώς επικράτησε 2-1, συνεχίζει με το απόλυτο (2χ2) στον προκριματικό όμιλο του EURO 2024 και θα... πάει με άλλον αέρα στο Παρίσι, για το δύσκολο ματς με τους Γάλλους που ακολουθεί.

Εκ των πρωταγωνιστών και σκόρερ της ήταν ο Μασούρας, καθώς ο29χρονος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που διαμόρφωσε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα. Ομως δεν έκανε μόνο αυτό. Ηταν δραστήριος, απειλητικός και μάλιστα ο Γκουστάβο Πογιέτ του έπλεξε το εγκώμιο μετά την αναμέτρηση.

Ετσι πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως αποτελεί μία λύση πρώτη γραμμής, ενώ με γνώμονα τα πεπραγμένα του στον αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας, η εμφάνισή του μπορεί να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία του με το εθνόσημο στο στήθος. Οπου ο ακραίος του Ολυμπιακού μετρά αισίως 40 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ.

*Σημείωσε λοιπόν στο 49' το «χρυσό» γκολ που χάρισε τη νίκη στη «γαλανόλευκη», όταν και βρέθηκε εξαιρετικά με τον Μπακασέτα και σκόραρε με το αριστερό.

*Συμμετείχε στη φάση και το πέναλτι όπου η Εθνική μας άνοιξε το σκορ, αφού «κυνήγησε» μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, δεν επέτρεψε στον γκολκίπερ Μποζούνου να απομακρύνει σωστά και έτσι η κατοχή παρέμενε στην Εθνική μας. Στην εξέλιξη η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε μετά από σέντρα του Μπάλντοκ.

*Στις καθυστερήσεις όπου οι Ιρλανδοί είχαν «γεμίσει» τα καρέ του Βλαχοδήμου, ήταν εκείνος που αρχικά «καθάρισε» το γέμισμά τους και στην εξέλιξη της φάσης υπήρξε η αποβολή του Ντόχερτι.

*Ευρύτερα στο δεύτερο μισό «φλέρταρε» με το άριστα (και) ανασταλτικά, όπου μόνο σε μία περίπτωση που έκανε φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής «πούλησε» την κατοχή. Μαζί με τον Μπάλντοκ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

*Εφτιαξε στο 42' την πολύ καλή ευκαιρία του Πέλκα, όταν και με ωραίο «κόψιμο» της μπάλας βρήκε τον συμπαίκτη του σε θέση βολής.

*H καλή ευκαιρία του 7' με το «σκαστό» σουτ του Μπακασέτα που έβγαλε ο αντίπαλος γκολκίπερ, ξεκίνησε από δική του διεκδίκηση μέσα στα αντίπαλα καρέ σε στατική μπάλα.

*Aν και ακραίος πολλές φορές «πάτησε» περιοχή και λειτουργούσε ως δεύτερος ή και τρίτος φορ. Ετσι άνοιγε χώρους και προσέξτε την τοποθέτησή του στο πολύ καλό σουτ του «κάπτεν» στο 33', όπου και και κρατούσε κοντά αντίπαλο αμυντικό, δεν του επέτρεψε να καλύψει και εκείνος βρήκε τα απαραίτητα ελεύθερα μέτρα από τα όρια της περιοχής.
...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα