Χατζηδιάκος: «Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει, τον χρειαζόμαστε»

Χατζηδιάκος: «Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει, τον χρειαζόμαστε»

xatzidiakos

bet365

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε για τα ματς της Εθνικής μας με Ιρλανδία και Γαλλία που ακολουθούν και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τους διεθνείς μας η «OPAP Arena» να αποτελέσει μία «καυτή» έδρα.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα δύο ματς της Εθνικής μας ομάδας, με Ιρλανδία και Γαλλία για την προκριματική φάση του επόμενου EURO, στις 16 και 19 του μηνός αντίστοιχα. Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε στη σημερινή (12/6) media day της «γαλανόλευκης» και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τους διεθνείς μας ώστε ο κόσμος να γεμίσει την «OPAP Arena» στην πρώτη αναμέτρηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Τι περιμένεις από τα δύο επικείμενα ματς:
«Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι με την Ιρλανδία. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα. Μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γαλλία, μια πάρα πολύ καλή ομάδα που είναι η δεύτερη παγκοσμίως. Αν κάνουμε εκεί ένα καλό παιχνίδι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Θα μπούμε στο γήπεδο να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε ότι αξίζουμε».

Για το πώς είναι το κλίμα στην Εθνική: «Το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό τα τελευταία χρόνια. Κάναμε προπονήσεις σε διάφορα πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τα δύο ματς. Σε εκείνα τα ματς πρέπει να είμαστε στη μέρα μας. Είμαστε fit, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και θα τα κάνουμε όλα για να κερδίσουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι το μηδέν στην άμυνα: «Η αμυντική λειτουργία είναι πολύ σημαντική. Για μένα είναι σημαντικό μια ομάδα να ξεκινάει από το μηδέν. Έχουμε καλούς παίκτες μπροστά και μπορούμε να βγάλουμε φάσεις, ανάλογα σε τι φάση είμαστε. Αν κρατήσεις το μηδέν πάντα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις, Οι καλές άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα».

Για τον κόσμο και την επίσημη πρεμιέρα στην OPAP Arena: «Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο. Να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει, τον χρειαζόμαστε. Έχουμε ονειρευτεί από μικρά παιδιά που βλέπαμε την Εθνική του 2004 και τις επόμενες που πήγαιναν στα τουρνουά. Το προσπαθούμε πολύ από τη δική μας πλευρά και εύχομαι ο κόσμος να το αναγνωρίσει αυτό και να μας στηρίξει».

Για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο γι' αυτόν το ματς με τη Γαλλία, λόγω της δυσκολίας του αγώνα: «Είπαμε και μεταξύ μας ότι πρέπει να δείξουμε σαν ομάδα ότι αξίζουμε τη νίκη και με τη Γαλλία ότι είναι καλό τεστ να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε. Σημαντικό είναι να μπούμε σαν ομάδα και όχι να δείξει ο καθένας τι μπορεί. Προσωπικά, λέγοντας υπάρχει ένας Εμπαπέ, αλλά έχουν άλλους 3-4 παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένα πολύ καλό τεστ και για μένα δεν θα αλλάξει κάτι. Όπως μπαίνω σε κάθε παιχνίδι, έτσι θα μπω και σε αυτό».

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα