Ελλάδα: Με Μάνταλο στον άξονα και Φορτούνη στα... φτερά οι σκέψεις του Πογιέτ

Ο Πογιέτ ίσως και να έχει ορισμένους τελευταίους προβληματισμούς αλλά σε αυτή τη φάση ο Μάνταλος ως οκτάρι και ο Φορτούνης ως εξτρέμ δείχνουν επιλογές σε πρώτο πλάνο. Αποστολή, Πορτογαλία: Δημήτρης Τομαράς.

Κανονικά το κλισέ είναι πως τα σχήματα και οι 11άδες που φέρνουν τις νίκες και τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν αλλάζουν ή δεν αλλάζουν τόσο εύκολα, όμως ο τραυματισμός του Κουρμπέλη κάπως... αιφνιδίασε τον Πογιέτ και ας είναι μέσα στο πρόγραμμα οι τραυματισμοί. Και αυτό διότι υπό κανονικές συνθήκες ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα ήταν βασικός.

Σε αυτήν την περίπτωση ο Ουρουγουανός τεχνικός εκτός απροόπτου ετοιμάζει τον Μάνταλο σε ρόλο οκταριού στον άξονα για να παίξει μπροστά από το... μηχανάκι που λέγεται Σιώπης. Επίσης ο Φορτούνης στην επιστροφή του στην Εθνική μοιάζει να έχει πολύ σημαντικές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός στα... φτερά της επίθεσης. Η άμυνα δεν αναμένεται να έχει θεαματικές αλλαγές και μπροστά Παυλίδης και Γιακουμάκης διεκδικούν μία θέση.

Κάτω από τα γκολπόστ ο Βλαχοδήμος δείχνει το φαβορί και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Μπάλντοκ έχουν τον πρώτο λόγο. Εξάρι ο Σιώπης, οκτάρι ο Μάνταλος, δύο άκρα με Φορτούνη και πιθανώς Μασούρα και τον αρχηγό Μπακασέτα πίσω από τον Παυλίδη ή τον Γιακουμάκη.

Θεωρητικά μία λύση για το κέντρο θα ήταν και ο Μπουχαλάκης αλλά τις τελευταίες ημέρες είχε βγάλει θέμα ετοιμότητας / τραυματισμού. Οι τελευταίες χρονικές δοκιμές του Πογιέτ πάντως ήταν φουλ μπερδεμένες και ανά... γκρουπ για να δουλεύει χωριστά άμυνα και επίθεση.

@Photo credits: eurokinissi