Μπαλτάκος: «Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας, μπορεί να αντεπεξέλθει»

Μπαλτάκος: «Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας, μπορεί να αντεπεξέλθει»

Newsroom
Μπαλτάκος: «Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας, μπορεί να αντεπεξέλθει»

bet365

Ο Τάκης Μπαλτάκος πρόεδρος της ΕΠΟ αλλά και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, έδειξαν αισιόδοξοι για την πορεία της «γαλανόλευκης» στην προκριματική φάση του επόμενου EURO.

Κόντρα σε Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα την παρουσία της στην τελική φάση του EURO 2024, καθώς κληρώθηκε μαζί τους στον όμιλο της προκριματικής φάσης. Ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, έδειξε αισιόδοξος για την πορεία της, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπάρχει. «Σίγουρα είναι μια αρκετά δύσκολη κλήρωση με δυνατές ομάδες, αλλά είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική, την οποία πιστεύω θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Ένας όμιλος-πρόκληση για όλους μας εναντίον αυτών των ομάδων, διότι έτσι μπορούμε να επανέλθουμε εκεί που βρισκόμασταν στη δεκαετία του 2000, μετά το EURO 2004. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό μέσα μου ότι η ομάδα που έχουμε τώρα, η οποία είναι οικογένεια και όχι μια απλή συμπαράταξη παικτών, μπορεί να αντεπεξέλθει στην κλήρωση και στις δυσκολίες των αγώνων με αντιπάλους όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία και μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Και συνέχισε. «Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και ευχαριστημένος, γιατί περνώντας από μια τέτοια δύσκολη διαδικασία, η Εθνική Ομάδα θα επανέλθει και πάλι εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».


Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων. «Είναι ένας από τους πιο δύσκολους ομίλους που θα μπορούσαμε να έχουμε, με δύο μεγαθήρια, τη Γαλλία και την Ολλανδία, από τις ομάδες που θέλαμε να αποφύγουμε. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάμε σε αυτή τη διαδικασία στην οποία θα επιδιώξουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί όπως πάντα. Κάποια παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε σαν ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι από τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον όμιλο», ανέφερε επίσης στο σάιτ της ΕΠΟ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα