Το «9/9» (!) με νίκη του Ολυμπιακού, ο Σκώτος διαιτητής κι ο παίκτης «για τη διαφορά»

Το «9/9» (!) με νίκη του Ολυμπιακού, ο Σκώτος διαιτητής κι ο παίκτης «για τη διαφορά»

Το «9/9» (!) με νίκη του Ολυμπιακού, ο Σκώτος διαιτητής κι ο παίκτης «για τη διαφορά»

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λούντογκορετς, κάτω από τις διαφορετικές παραμέτρους του.

Έφτασε λοιπόν κι η ώρα για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τη Λούντογκορετς, την οποία παρεμπιπτόντως αντιμετωπίζει πρώτη φορά στην ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης.

Το ζητούμενο, στα δικά μου μάτια, για τον Ολυμπιακό είναι ένα: νίκη έστω και με μισό μηδέν! Κι από εκεί και πέρα, ό,τι περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, προέχει η νίκη, με οποιοδήποτε σκορ, έστω η πιο φτωχή! Όπως ακριβώς είχε συμβεί με τη Νέφτσι, με εκείνο το 1-0, αποτέλεσμα που κατά την γνώμη μου έδωσε και την πρόκριση, αφού ήταν πολύ δύσκολο μετά στη ρεβάνς ο πρωταθλητής Ελλάδας να έχανε 0-2 η, 1-3 από τους Αζέρους στο Μπακού…

Εδώ υπάρχει κάτι πολύ απλό, που συμβαίνει εδώ και χρόνια: όταν ο Ολυμπιακός σε νοκ άουτ παρτίδες κερδίζει το πρώτο ματς, βρίσκει πάντοτε τον τρόπο και προκρίνεται! Με τα παραδείγματα να είναι αρκετά, πολλά θα έλεγα.

2021 Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0 (νίκη 1-0 κι έξω) πρόκριση

2021 Ολυμπιακός-PSV 4-2 (ήττα 1-2 έξω) πρόκριση

2020 Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 (0-0 έξω) πρόκριση

2019 Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0 (νίκη 2-1 κι έξω) πρόκριση

2018 Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 (1-1 έξω) πρόκριση

2018 Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0 (νίκη 3-1 κι έξω) πρόκριση

2017 Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1 (νίκη 1-0 κι έξω) πρόκριση

2017 Παρτίζαν-Ολυμπιακός 1-3 (2-2 μέσα) πρόκριση

2016 Αρούκα-Ολυμπιακός 0-1 (νίκη 2-1 και μέσα) πρόκριση

Εννιά φορές εδώ και πέντε χρόνια, από τον Αύγουστο του 2016, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο ματς και προκρίθηκε και τις εννέα! Τις δύο πρώτες εκτός έδρας, τις εφτά επόμενες σερί εντός έδρας! Από δε τις εννιά προκρίσεις, οι οκτώ είναι σε επίπεδο προκριματικών καλοκαιριού (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ) και η μία σε επίπεδο νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή η φορά, με την PSV, ήταν κι η μοναδική φορά από τις εννιά παρτίδες που ο Ολυμπιακός έχασε στη ρεβάνς! Στις άλλες οκτώ ρεβάνς είχε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Πρέπει να γυρίσουμε πίσω, στο Φλεβάρη του 2014, για να δούμε τον Ολυμπιακό να κερδίζει στο πρώτο ματς και να μένει έξω: 2-0 τη Γιουνάϊτεντ εντός έδρας και 0-3 εκτός έδρας στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

Τέλος πάντων, κάτι άλλο: η ΟΥΕΦΑ όρισε τον Σκοτσέζο Μάντεν στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού-Λούντογκορετς. Μία παρατήρηση είναι ότι με τον Μάντεν ελληνική ομάδα έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε πέντε παιχνίδια (Μπενφίκα -ΑΕΚ 1-0, Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1, Ολυμπιακός-Μπασάκσεχιρ 2-0, ΠΑΟΚ-Ομόνοια 1-1, Σλοβενία-Ελλάδα 0-0). Η άλλη παρατήρηση είναι ότι ο νικητής του ζευγαριού, θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού Μάλμε-Ρέιντζερς, με μεγάλο φαβορί την πρωταθλήτρια Σκοτίας. Κι εδώ αναπόφευκτα υπάρχει ένα ερώτημα: Ένας εκπρόσωπος του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου, όπως ο πολύ έμπειρος διαιτητής Μάντεν, ποιόν θα ήθελε για αντίπαλο της Ρέιντζερς στον δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Ολυμπιακό η, τη Λούντογκορετς;…

Διαιτητής

Για να μην ξεχάσω, ο Μάντεν ήταν ο διαιτητής στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1, όπου έσπασε το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα κι είχε αποβάλλει στο τέλος του ντέρμπι της Λεωφόρου τον Μπα.

Κατά τα άλλα, είχα σημειώσει από χθες ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε μία απουσία της τελευταίας στιγμής και είδατε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Μπουχαλάκης. Το δε μεγάλο ερώτημα για τον Μαρτίνς είναι ο βαθμός ετοιμότητας των Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλου, Ρέαμπτσιουκ, που θα τους ήθελε στην αρχική ενδεκάδα, όπως είχε δείξει στην προχθεσινή, πρώτη δοκιμή. Για να βάλει χθες, στη δεύτερη πρόβα ενδεκάδας, τον Χασάν και τον Σισέ, σημαίνει ότι ακόμη φοβάται την ετοιμότητα τους-όμως για τον Ρέαμτσιουκ δεν έχει άλλη επιλογή, αφού δεν μπορεί να βάλει πάλι τον Σισέ αριστερό μπακ.

Ολυμπιακός

Ειδικά για τον Αραμπί, βεβαίως, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος-θα έχει στον πάγκο ένα παίκτη που μπαίνοντας αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι. Κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, άλλος τέτοιος δεν υπάρχει, με τον Φορτούνη και τον Τικίνιο στα πιτς, τον δε Ονιεκούρου ακόμη με μία προπόνηση στα πόδια του, εύλογα εκτός αποστολής απόψε.

Βεβαίως, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ως αλλαγή κι ο Χασάν. Μόνο που ο Αιγύπτιος μπορεί να την κάνει συνήθως σε πιο συγκεκριμένες συνθήκες παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό συνεχώς στην επίθεση. Ο δε Αραμπί είναι σε θέση να το κάανει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Άσχετο: Στον Ολυμπιακό όντως έχει προταθεί ο Άγγλος δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ, ο 28χρονος Τζορτζ Μπάλντογκ, που φαντάζει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, υπό την έννοια ότι την τελευταία διετία έπαιζε βασικός στην Πρέμιερ Λιγκ.

Λεπτομέρεια πολύ σοβαρή; Μπορεί να έχει ελληνικές ρίζες, αλλά δεν έχει, τουλάχιστον ακόμη, ελληνικό διαβατήριο. Και οι Άγγλοι πλέον υπολογίζονται ως ξένοι, με την αποχώρηση της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δε Ολυμπιακός αυτή την στιγμή δεν έχει θέση ξένου. Κατά βάση είναι ίδια περίπτωση με τον Γκανέζο Μπάμπα Ράχμαν της Τσέλσι, που ήταν δανεικός στον ΠΑΟΚ…

Α, για τον αριστερό μπακ της Μονακό, που άφησα μία σπόντα χθες, ας το ξεκαθαρίσω σήμερα για να μη γίνονται παρεξηγήσεις. Γίνεται συζήτηση με τη Μονακό, αλλά για τη Νότιγχαμ, όχι για τον Ολυμπιακό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.