Ολυμπιακός: ομάδες της πλάκας δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση στο Champions League

Ολυμπιακός: ομάδες της πλάκας δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση στο Champions League

Ολυμπιακός: ομάδες της πλάκας δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση στο Champions League

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta τον αποψινό πρώτο φετινό ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός και φέτος την προσπάθεια του να φτάσει στους ομίλους του Champions League.

Όπως δε και πρόπερσι, που απέκλεισε Βικτόρια Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Κράσνονταρ, έτσι και φέτος πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη είναι η Νέφτσι Μπακού και η δεύτερη η νικήτρια του ζευγαριού της Μούρα με την Λούντογκορετς.

Θεωρητικά, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι φέτος λιγότερο ισχυροί από εκείνους του καλοκαιριού του 2019, καθώς και στα playoffs άμα περάσει, θα αποφύγει την Ζάλτσμπουργκ, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την Σλάβια Πράγας, που θα είναι μαζί του οι ισχυροί της κλήρωσης. Από εκεί και πέρα, όμως, ας είμαστε ρεαλιστές: ομάδες της πλάκας σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Champions League δεν υπάρχουν. Μόλις χθες η πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κλουζ, που έχει παίξει στους ομίλους του Champions League αυτά τα χρόνια, κέρδισε με το ζόρι 2-1 την πρωταθλήτρια του…Γιβραλτάρ!

Η Νέφτσι από το Μπακού ασφαλώς δεν είναι κάποια πολύ ισχυρή ομάδα, αλλά αν ο Ολυμπιακός υποτιμήσει την πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν η, εμφανιστεί ανέτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα και μπορεί να του κοστίσει πολύ ακριβά. Αυτές οι ομάδες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης γίνονται συχνά επικίνδυνες.

Μόλις στον προηγούμενο γύρο η Καϊράτ από το Καζακστάν έβγαλε νοκ άουτ την πρωταθλήτρια Ισραήλ (Χάιφα)…Η δε Ρίγα της Εσθονίας αποκλείστηκε από τη σουηδική Μάλμε στο γκολ (1-2) κι η Σαχτιόρ της Λευκορωσίας έμεινε έξω από την Λούντογκορετς με δύο οριακές ήττες (0-1, 0-1)…Αυτή δε την στιγμή συνεχίζουν στον β΄ προκριματικό όχι μόνο η Νέφτσι (που απέκλεισε την Ντινάμο Τιφλίδας από τη Γεωργία), αλλά και η Αλασκέρτ Αρμενίας, η Ζαλγκίρις Λιθουανίας, η Σέριφ Μολδαβίας κι η Φλόρα Εσθονίας.

Μάλιστα, τουλάχιστον η Σέριφ φαίνεται ότι θα είναι και στον γ΄ προκριματικό, καθώς χθες νίκησε 1-0 την Αλασκέρτ εκτός έδρας, στο θεωρούμενο ως πιο εύκολο ζευγάρι της κλήρωσης-που βέβαια για μία ακόμη φορά δεν μπήκε από την UEFA στον υποόμιλο του Ολυμπιακού, με συνέπεια να του «κάτσει» η πολύ καλή ομάδα της Λούντογκορετς.

Ο Μάρκοβιτς

Οι περισσότεροι Ολυμπιακοί θα πουν ότι αν δεν μπορεί να περάσει η ομάδα τη Νέφτσι, δεν έχει νόημα να συζητάμε για Ολυμπιακό της Ευρώπης και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί τους. Με τη διαφορά ότι αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα: ο Ολυμπιακός δίνει μόλις τον πρώτο φετινό επίσημο αγώνα του, ενώ οι Αζέροι έχουν δώσει άλλους δύο…Ο Ολυμπιακός για τους γνωστούς λόγους δεν μπόρεσε να κάνει ούτε την πρόβα τζενεράλε που είχε προγραμματίσει με την Γαλατασαράι…Ο Ολυμπιακός είχε ήδη γνωστά προβλήματα, με τις γνωστές απουσίες των Τικίνιο, Φορτούνη, Ουσεϊνού Μπα, ενώ κι ο Βαλμπουενά επέστρεψε μόλις την Κυριακή στις προπονήσεις μετά από δεκαήμερη αποχή…Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να έχει απόψε ακριβώς την ενδεκάδα που ετοίμαζε εδώ και δέκα ολόκληρες ημέρες στο Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς, που πάντως θα εμπιστευθεί τον Τζολάκη και τον Ανδρούτσο για το αρχικό σχήμα (το καλό είναι ότι κάποιοι θεωρητικά αναπληρωματικοί, ειδικά ο Χασάν, αλλά κι ο Μάρκοβιτς πήραν πολύ χρόνο στα φιλικά, όπως κι ο Κουντέ, για παίκτη νεομεταγραφέντα που δεν μπήκε από την αρχή στην προετοιμασία)…

Παρεμπιπτόντως, στο Καραϊσκάκη απόψε θα υπάρχει κι ένας νεαρός διαιτητής, Πορτογάλος, ο Πέδρο Πινέιρο, που βάσει των αποτελεσμάτων του, μόνο…εδράκια δεν τον λες. Στα 13 διεθνή παιχνίδια που έχει σφυρίξει, οι φιλοξενούμενοι είχαν πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες! Και μόλις τέσσερις γηπεδούχοι κέρδισαν, απέναντι στους εξής αντιπάλους: Βέντσπιλς, Φλόρα, Βαλούρ κι Εθνική Μολδαβίας…Και δεν ξεχνάω ότι με ένα Πορτογάλο διαιτητή ο Ολυμπιακός είχε φέρει 0-0 με την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη πριν λίγα χρόνια κι είχε χάσει τους ομίλους του Champions League!

Αυτό που πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει απόψε, με τη βοήθεια και των αρκετών χιλιάδων οπαδών του, είναι να παίξει όσο πιο καλά κι έξυπνα γίνεται για την εποχή και να μην επιτρέψει στην αντίπαλο του να πάει στη ρεβάνς μέσα στο σπίτι της με πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Γιατί αν την αφήσει να το πιστέψει, την άλλη Τετάρτη μπορεί να δούμε θρίλερ!

Άσχετο: ο Ολυμπιακός τον 20χρονο χαφ Μπακουτσή δεν τον πήρε από τον Άρη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο μήνα. Τον είχε πάρει πάρα πολύ πριν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.