Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1: Οι Gunners έβαλαν... φωτιά στην τετράδα και άφησαν τον Ολυμπιακό να αγωνιά (vid)

Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1: Οι Gunners έβαλαν... φωτιά στην τετράδα και άφησαν τον Ολυμπιακό να αγωνιά (vid)

bet365

H Άρσεναλ... πάγωσε την Τσέλσι (1-0) στο Στάμφορντ Μπριτζ, διατήρησε ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη και μετέτρεψε σε... θρίλερ τη μάχη της τετράδας.

Χρειάστηκαν 17 χρόνια για να καταφέρει η Αρσεναλ να πετύχει δυο νίκες στη σεζόν κόντρα στους Μπλε, αλλά και μια δεκαετία για να κερδίσει στο Στάμφορντ Μπριτζ για το πρωτάθλημα. Οι Gunners επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι, διατήρησαν ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ έβαλαν... φωτιά στη μάχη της τετράδας. Στο +6 από τη Γουέστ Χαμ η 4η Τσέλσι (με ματς περισσότερο), στο +7 από τη Λίβερπουλ (με δυο ματς περισσότερα). Οι Μπλε έχασαν την ευκαιρία να σφραγίσουν το εισιτήριο για το επόμενο Champions League και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αγωνιά για το αν θα βρεθεί στο 1ο προκριματικό γκρουπ ή στο 2ο.

H Tσέλσι μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε και μόλις στο 12ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει! ο Χάβερτς έφυγε μόνος του απέναντι από τον Λένο, αλλά αστόχησε μετά από κακό γύρισμα στην άμυνα των «κανονιέρηδων». Αντίθετα, η Άρσεναλ εκμεταλλεύθηκε το τεράστιο λάθος των Μπλε και... καθάρισε το ματς. Στο 16' από την τρελή γκάφα του Ζορζίνιο ήρθε το γκολ των φιλοξενούμενων. Ο μέσος των Μπλε λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ, ο Κέπα έσωσε, ο Ομπαμεγιάνγκ έτρεξε πρώτος στην μπάλα και την γύρισε στον Σμιθ Ρόου, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-0.

Η Τσέλσι αντέδρασε, πίεσε και στο 23' είχε μεγάλη φάση να ισοφαρίσει, αλλά από την τρομερή ενέργεια του Αθπιλικουέτα, ο Μάουντ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι Μπλε κυκλοφορούσαν τη μπάλα ιδανικά, πίεζαν, αλλά ούτε στο 31' ο Μάουντ μπόρεσε να κερδίσει τον Λένο.

Οι παίκτες του Τούχελ συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και στην επανάληψη, αλλά η Άρσεναλ παρέμεινε απόλυτα οργανωμένη στην άμυνά της για να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε. Η Τσέλσι στο 61' βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Πούλισικ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Ζίγιεχ προσπάθησε να δώσει ώθηση, αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να αντέξει την πίεση. Στο τελευταίο πεντάλεπτο και με την είσοδο του Ζιρού οι γηπεδούχοι έβαλαν τους Gunners στην εστία τους και στο 89' είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία, όμως Ζουμά και Ζιρού έστειλαν τη μπάλα στο δοκάρι.

Τσέλσι: Κέπα, Τιάγκο Σίλβα, Αθπιλικουέτα (78' Ζιγιεχ) Ζουμά, Τσίλγουελ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Μάουντ, Πούλισικ, Χάβερτς (65' Ζιρού), Γκίλμουρ (46' Οντόι)

Άρσεναλ: Λένο, Μάρι, Τίρνεϊ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Ελνένι, Παρτέι, Οντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου, Σάκα (66' Μπεγιερίν, 88' Τσέιμπερς), Ομπαμεγιάνγκ (79' Λακαζέτ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα