Φαν Ντάικ: «Αμφίβολο να προλάβει το Euro», σύμφωνα με τον Ντε Μπουρ

Gazzetta team
«Χλωμό» μοιάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τη φετινή σεζόν, τόσο για τη Λίβερπουλ όσο και για την εθνική Ολλανδίας στο Euro 2020, σύμφωνα με τον τεχνικό των Οράνιε, Φρανκ Ντε Μπουρ.

Η αποθεραπεία του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά τη ρήξη χιαστού στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Έβερτον συνεχίζεται βάσει προγράμματος. Ωστόσο, ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, οι πιθανότητες να προλάβει να αγωνιστεί ξανά στη φετινή σεζόν, είτε με τη Λίβερπουλ είτε με την εθνική Ολλανδίας, δεν είναι με το μέρος του.

Όπως είχε δηλώσει και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο θηριώδης στόπερ των Reds μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο επερχόμενο Euro ακόμη κι αν απομένουν οκτώ εβδομάδες στο χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Οράνιε, Φρανκ Ντε Μπουρ:

«Καταλαβαίνω ότι στη Λίβερπουλ δεν θέλουν να τον πιέσουν και ούτε εμείς το θέλουμε αυτό. Η αποθεραπεία του συνεχίζεται σύμφωνα με το πλάνο. Ξέρουμε ότι έχει ακόμη οκτώ εβδομάδες. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να προλάβει και να είναι έτοιμος για το Euro. Έχω μιλήσει μαζί του, σύντομα θα επιστρέψει στην προπόνηση, αλλά μπορούν να συμβούν πολλών ειδών υποτροπές. Μια με δύο εβδομάδες αν πάει πίσω στο πρόγραμμά του, σημαίνει ότι δεν θα ξαναπαίξει τη φετινή σεζόν με τη Λίβερπουλ. Οτιδήποτε μπορέσει να προσφέρει στη Λίβερπουλ και πιθανόν σε εμάς μέχρι το τέλος της περιόδου θα είναι μπόνους. Δεν βασίζομαι στον Βίρτζιλ αυτή τη στιγμή. Αλλά αν όντως τα καταφέρει και επιστρέψει, θα είναι φανταστικό για την εθνική ομάδα».