Άρσεναλ - Τότεναμ 2-1: Πήρε το ντέρμπι κι έμεινε ζωντανή για...τετράδα! (vid)

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-1: Πήρε το ντέρμπι κι έμεινε ζωντανή για...τετράδα! (vid)

bet365

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Τότεναμ στο Emirates, ο Αρτέτα νίκησε πρώτη φορά τον Μουρίνιο και είδε τους Gunners να ελπίζουν ακόμα για την τετράδα! Απίθανο γκολ του... μοιραίου Λαμέλα.

Ο Αρτέτα πέτυχε την πρώτη νίκη σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, νίκησε πρώτη φορά τον Μουρίνιο και η Άρσεναλ ελπίζει ακόμα για... σεντόνι! Οι Gunners επικράτησαν 2-1 εντός έδρας της Τότεναμ, είναι στο -10 από την Τσέλσι, αλλά με ματς λιγότερο. Τρομερό τέρμα πέτυχε ο... μοιραίος Λαμέλα, τρία δοκάρια στο ματς, αλλά και ανησυχία για τον τραυματισμό του Σον.

Γκολάρα η Τότεναμ, αντίδραση της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ παρουσιάστηκε στο ντέρμπι χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ στο βασικό της σχήμα, ωστόσο πίεσε από την αρχή θέλοντας να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της. Η κατοχή στο 15λεπτο άγγιζε το 80% για τους Gunners, με την Τότεναμ να μην είναι σε θέση να δημιουργήσει. Μάλιστα, στο 16ο λεπτό η Άρσεναλ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η σουτάρα του Σμιθ Ρόου σταμάτησε στο δοκάρι. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους Spurs στο 18' όταν ο Σον αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε (ο Λαμέλα στη θέση του). Μέχρι το 30΄ οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, μάλιστα, στο 26' πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Λακαζέτ από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στον αντίποδα, η Τότεναμ στην πρώτη φάση, στην πρώτη τελική της βρήκε δίχτυα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λαμέλα με τρομερή ραμπόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, πετυχαίνοντας έτσι το γκολ της χρονιάς! Το παιχνίδι είχε ανοίξει, η Άρσεναλ συνέχισε να κυκλοφορεί ωραία τη μπάλα και στο 37' άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Σέντρικ βρήκε το δοκάρι! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο 44' ήρθε η ισοφάριση! Η Αρσεναλ γύρισε ωραία, η μπάλα έφτασε στον Οντεγκααρντ, δεν ήταν δυνατό το σουτ του Νορβγηγού, αλλά βρήκε στον Αλντερβάιρελντ και κατέληξε στα δίχτυα.


Καλύτερη η Άρσεναλ, μοιραίος ο Λαμέλα

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και πίεζε ψηλά, χωρίς να δίνει χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο Μουρίνιο πέρασε Σισοκό και Ντέλε Αλι στο ματς, αλλά δεν... πρόλαβε να δει διαφορά, μιας και στο 62' η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Ο Σάντσες πήγε άτσαλα στον Λακαζέτ και ο Γάλλος στο 64' από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε πετυχαίνοντας 2-1.

Αντίδραση; Καμία... Η Τότεναμ μπορεί να πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει. Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους Spurs στο 76', όταν ο Λαμέλα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι όμως η Τότεναμ έδειξε σημάδια ζωής, έτρεξε και απείλησε. Στο 83' το γκολ του Κέιν δε μέτρησε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 90' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Το φάουλ του Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ το πλασέ του Σάντσες έδιωξε ο Γκάμπριελ στη γραμμή, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη!

Άρσεναλ: Λένο, Λουίζ, Σοάρες, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Τσάκα, Παρτέι, Οντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου (77' Γουίλιαν), Σάκα (46' Πέπε), Λακαζέτ (88' Ελνένι)

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Ντόχερτι, Σάντσες, Ρεγκιλόν, Λούκας, Χόιμπιεργκ, Ντομπελέ (62' Ντέλε Αλι), Μπέιλ (57' Σισοκό), Σον (19' Λαμέλα), Κέιν

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY MATΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα