Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Με σπασμένα φρένα και +10 προς τον τίτλο! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Με σπασμένα φρένα και +10 προς τον τίτλο! (vid)

bet365

Το σερί των νικών έφτασε τις 17, η διαφορά από τη 2η , Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το +10 (με τα ίδια ματς) και η ασυναγώνιστη Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε με στυλ (και) απέναντι στην Έβερτον (1-3), ότι ο δρόμος της επιστροφής στον θρόνο δεν μπορεί να χαθεί.

Καθώς έγραφε ιστορία στο βρετανικό ποδόσφαιρο, με το 9/9 τον μήνα Γενάρη και τις 16 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, υπήρχε πάντα ένας αστερίσκος σε κάθε πρόωρο σενάριο τίτλου. Ένα λιγότερο ματς, από την αναβολή μεσούσης της περιόδου του αγώνα με την Έβερτον, που υποσχόταν στους πιο «συγκρατημένους» ότι οι ισορροπίες μπορούν ακόμη να αλλάξουν. Η ακάθεκτη Μάντσεστερ Σίτι στο 2021, όμως, κατέρριψε και αυτή την εκκρεμότητα, ανέβασε τη διαφορά της στο +10 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βαδίζει πρόσω ολοταχώς στον αγγλικό θρόνο που της έλειψε για μια χρονιά, αλλά μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να της λείψει και δεύτερη.

Οι Πολίτες ήταν απολαυστικοί στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον, έστω κι αν ο μίστερ… γκολ, Γκουντογκάν απουσίαζε με τραυματισμό. Ο Φόντεν πήρε επάξια τον ρόλο του στο χορτάρι και άνοιξε το σκορ στο 32’, ενώ παρά την άμεση ισοφάριση του Ριτσάρλισον στο 37’, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ξεμάκρυνε από τον στόχο.

Με το… πατροπαράδοτο στυλ της (71% κατοχή), η Σίτι πήρε ξανά προβάδισμα στο 2ο μέρος, με το εκπληκτικό πλασέ του «δήμιου» των Ζαχαρωτών, Ριγιάντ Μαχρέζ (77’), ενώ ο εξίσου εξαιρετικός Μπερνάρντο Σίλβα έγραψε το τελικό 1-3 στο 77’, πριν ο Στέρλινγκ δώσει τη θέση του στον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος επέστρεψε μετά τις 20 Ιανουαρίου σε ματς των Πολιτών.

Η απουσία του, βέβαια, καθόλου δεν είχε επηρεάσει τη Σίτι, η οποία πια αποτελεί την πρώτη ομάδα στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας που κάνει το 10/10 με την έναρξη του έτους στο πρωτάθλημα. Όσο για το συνολικό σερί, έφτασε τις 17 νίκες και η Άρσεναλ έχει το πιο δύσκολο έργο, να το σταματήσει, δηλαδή, εντός έδρας την προσεχή αγωνιστική, στο «Emirates».

Έβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Κιν, Μίνα (18’ Κόουλμαν), Γκόντφρεϊ, Ιγουόμπι (69’ Κινγκ), Ντουκουρέ, Ντέιβις (69’ Ροντρίγκες), Ντιν, Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι (90+1' Φερναντίνιο), Φόντεν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ (80’ Ντε Μπρόινε), Ζέσους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα