Μάντσεστερ Σίτι: «Έφυγε» στα 75 του ο θρύλος, Κόλιν Μπελ (pic & vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι: «Έφυγε» στα 75 του ο θρύλος, Κόλιν Μπελ (pic & vid)

bet365

Πένθος επικρατεί στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι για την παλιά δόξα του κλαμπ, Κόλιν Μπελ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από σύντομη ασθένεια.

Θλίψη σκόρπισε στη Μάντσεστερ Σίτι η είδηση του θανάτου του Κόλιν Μπελ, ενός εκ των σπουδαιότερων παικτών που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του συλλόγου.

Ο θρυλικός μέσος των Πολιτών απεβίωσε έναν μήνα πριν συμπληρώσει τα 75 του χρόνια, μετά από μάχη που έδωσε το τελευταίο διάστημα για την υγεία του, χωρίς ο θάνατός του να συνδέεται με τον Covid-19.

Ο Μπελ, ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης της εποχής του στη Μάντσεστερ Σίτι, πήρε μεταγραφή το 1966 από τη Μπέρι και για τα επόμενα 13 χρόνια φόρεσε αποκλειστικά τη φανέλα των Σίτιζενς, γράφοντας ιστορία: Σκόραρε 117 τέρματα σε συνολικά 394 συμμετοχές, ήταν καταλυτικός στην άνοδο της Σίτι στην πρώτη του σεζόν και στην κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος στον 20ο αιώνα (1968), ενώ κέρδισε το μοναδικό ως σήμερα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της (Κύπελλο Κυπελλούχων, 1970).

Εκτός των άλλων, σήκωσε ακόμη ένα FA Cup, ένα League Cup και 2 Charity Shield, ενώ κατέγραψε 48 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα