Η Premier League απάντησε για τα σχέδια αναδιάρθρωσης: «Καταστροφικές οι συνέπειες ενός τέτοιου πλάνου»

Gazzetta team
Η Premier League απάντησε για τα σχέδια αναδιάρθρωσης: «Καταστροφικές οι συνέπειες ενός τέτοιου πλάνου»

bet365

Άμεση ήταν η απάντηση της Premier League στα σχέδια αναδιάρθρωσης που ετοιμάζουν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε συνεργασία με την EFL, χαρακτηρίζοντας καταστροφικές τις προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το «Project Big Picture» έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στο τοπίο του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πρωτοστατούν για ένα πλάνο που θα έχει το Big-6 σε ρόλο κουμανταδόρου και θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μικρότερων κατηγοριών.

Μετά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε, η Premier League πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση με την απάντησή της, στην οποία χαρακτήρισε καταστροφικές ορισμένες από τις προτάσεις που περιλαμβάνει το εν λόγω σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα, δήλωσε απογοητευμένη με την υποστηρικτική στάση του επικεφαλής της EFL, Ρικ Πάρι, στο Project, εξέλιξη που ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στη συνεργασία των δύο διοργανώτριων αρχών:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της PL:

«Είδαμε σήμερα κάποια ρεπορτάζ στα media αναφορικά με ένα πλάνο αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου στη χώρα. Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το πιο προβεβλημένο στον κόσμο και έχει ενεργή, δυναμική και ανταγωνιστική δομή πρωταθλήματος που προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Για να διατηρήσουμε τη θέση μας, είναι σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί. Η Premier League και η FA υποσηρίζουν μια ευρεία συζήτηση για το μέλλον του παιχνιδιού, όπως οι δομές της διοργάνωσης, το καλεντάρι και τα οικονομικά της λίγκας ως σύνολο μετά και τις συνέπειες του Covid-19.

Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς ενδιαφερόμενους, συνεπώς θα πρέπει η δουλειά αυτή να γίνεται μέσω των κατάλληλων μεσολαβητών και να επιτρέπει σε όλους τους συλλόγους την ευκαιρία να συνεισφέρουν. Από τη σκοπιά της Premier League, ένας αριθμός από τις συγκεκριμένες προτάσεις του πλάνου που δημοσιεύτηκε σήμερα μπορεί να έχουν καταστροφικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το παιχνίδι και είμαστε απογοητευμένοι με τον Ρικ Πάρι, τον πρόεδρο της EFL, που παρέχει τη στήριξή του.

Η Premier League εργάζεται με καλή θέληση με όλους τους συλλόγους και την EFL προκειμένου να αναζητήσει μια λύση στην απαιτούμενη χρηματοδότηση διάσωσης από τον Covid-19. Αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί».

PREMIER LEAGUE NEWS FEED