Φούλαμ – Κάρντιφ 1-2 (3-2): Λονδρέζικο ντέρμπι για μια θέση στην Premier League (vid)

Gazzetta team
Φούλαμ – Κάρντιφ 1-2 (3-2): Λονδρέζικο ντέρμπι για μια θέση στην Premier League (vid)

bet365

Η λονδρέζα Φούλαμ έπαιξε με την φωτιά, έχασε στην έδρα της από την Κάρντιφ (1-2), αλλά χάρη στη νίκη της στον πρώτο ημιτελικό των play-off (2-0), προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο με αντίπαλο την συμπολίτισσα Μπρέντφορντ.

Η Premier League που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες είχε πέντε ομάδες από το Λονδίνο (Άρσεναλ, Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας, Τότεναμ και Τσέλσι) και αυτή της νέας σεζόν θα έχει σίγουρα έξι.

Στον τελικό των play-off ανόδου της Championship, το βράδυ της Τρίτης (04/08, 21:45) στο «Γουέμπλεϊ», δύο πρωτευουσιάνες θα μονομαχήσουν για το «χρυσό» εισιτήριο, ώστε να ακολουθήσουν Λιντς και Γουέστ Μπρομ στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Μπρέντφορντ είχε κάνει την αρχή το βράδυ της Τετάρτης (29/07) και, λίγες ώρες αργότερα, την μιμήθηκε η Φούλαμ, έστω και αν τα... χρειάστηκε στην ρεβάνς των ημιτελικών με αντίπαλο την Κάρντιφ.

Οι Ουαλοί, μετά την ήττα τους με 2-0 στον πρώτο αγώνα μέσα στην έδρα τους, δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Προηγήθηκαν δύο φορές, νίκησαν με 2-1 (9' Κεμπάνο - 8' Νέλσον, 47' Τόμλιν), αλλά δεν έφτασαν στο τρίτο γκολ που θα τους έστελνε στην παράταση.

Η Φούλαμ, μια σεζόν μετά τον τελευταίο της υποβιβασμό, φιλοδοξεί πλέον να επιστρέψει άμεσα στην Premier League, από την οποία η Μπρέντφορντ απουσιάζει... 73 ολόκληρα χρόνια!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα