Άρσεναλ: Πρόστιμο από τη FIFA για τη μεταγραφή Άκπομ στον ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Άρσεναλ: Πρόστιμο από τη FIFA για τη μεταγραφή Άκπομ στον ΠΑΟΚ

bet365

Πρόστιμο 37.000 ευρώ επέβαλε η FIFA στην Άρσεναλ για τη μεταγραφή του Τσούμπα Άκπομ στον ΠΑΟΚ και τους κανονισμούς που παρέβη σχετικά με το διαφορετικό ποσοστό μεταπώλησης που τέθηκε στο deal.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη μεταγραφή του Τσούμπα Άκπομ στον ΠΑΟΚ, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει τιμωρία για τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (3/7), η FIFA της επέβαλε πρόστιμο 37.600 ευρώ και την προειδοποίησε αναφορικά με τη συμπεριφορά της στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς στην περίπτωση της μετακίνησης του Βρετανού φορ το 2018, όρισε διαφορετικό ποσοστό μεταπώλησης για αγγλικές ομάδες από ότι για κλαμπ εκτός Νησιού.

Συγκεκριμένα, οι Κανονιέρηδες συμφώνησαν με τον Δικέφαλο του Βορρά να εισπράξουν το 40% του ποσού αν ο Άκπομ πωληθεί από τους Θεσσαλονικείς σε ομάδα εντός Αγγλίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το ποσοστό φτάνει το 30%.

Αυτό ακριβώς τομεταβλητό στοιχείο στον κανόνα του ποσοστού μεταπώλησης είναι που επιφέρει κυρώσεις για τους Λονδρέζους, καθώς η FIFA δεν αποδέχεται το διαφορετικό, άνισο status μιας μεταγραφής από σύλλογο σε σύλλογο.

Πέρα από τη μεταγραφή του Άκπομ, το πρόστιμο αφορά και την πώληση του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ, στη Φροζινόνε, το ίδιο καλοκαίρι.

«Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA θεωρεί ότι οι σχετικοί όροι αναμφίβολα χορηγούν στην Άρσεναλ την ικανότητα να επηρεάσουν τις σχέσεις εργασίας και τα μεταγραφικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτησία, την πολιτική και τις επιδόσεις των ομάδων του ΠΑΟΚ και της Φροζινόνε», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα