Παπασταθόπουλος: «Ο φόβος υπάρχει ακόμα, η ανθρώπινη ζωή ξεπερνά το ποδόσφαιρο» (vid)

Παπασταθόπουλος: «Ο φόβος υπάρχει ακόμα, η ανθρώπινη ζωή ξεπερνά το ποδόσφαιρο» (vid)

Gazzetta team
Παπασταθόπουλος: «Ο φόβος υπάρχει ακόμα, η ανθρώπινη ζωή ξεπερνά το ποδόσφαιρο» (vid)

bet365

Μετά την επιστροφή στις προπονήσεις της Άρσεναλ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για την διαφορετική πραγματικότητα στις τάξεις των Κανονιέρηδων, το ενδεχόμενο επανέναρξης, καθώς και τον φόβο των παικτών να αγωνιστούν στη σκιά του κορονοϊού.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ από το Λονδίνο που προπονείται πλέον στη βάση της Άρσεναλ και αναφέρθηκε τόσο στις νέες συνθήκες προπόνησης, το ενδεχόμενο επανέναρξης της Premier League, όσο και τον φόβο να αγωνιστούν οι παίκτες στη σκιά του ιού.

Αναλυτικά, ο Έλληνας μπακ δήλωσε για:

Το πώς προπονούνται στην Άρσεναλ μετά την επιστροφή:

«Ξεκινήσαμε ανά ομάδες των 5. Έχουμε κυρίως τρέξιμο στο πρόγραμμα, ότι περιλαμβάνει μπάλα το κάνει ο καθένας μόνος του, δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε πάσες μεταξύ μας. Πιστεύω ότι η Γερμανία θα είναι ένα μεγάλο τεστ για όλα τα πρωταθλήματα, για να δούμε που βρισκόμαστε και το αν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Κι εδώ υπάρχει μια ημερομηνία, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν δούμε πρώτα την Γερμανία».

Το αν τους φόβισε η θετική διάγνωση του Μικέλ Αρτέτα:

«Σίγουρα μας φόβισε, γιατί είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα μας καθημερινά. Ήμασταν ψύχραιμοι όμως, υπήρχε περίπτωση να το έχουμε περάσει και εμείς χωρίς συμπτώματα».

Τα σχέδια για την επανέναρξη:

«Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει σε εμάς. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν παιδιά και οικογένεια στο σπίτι τους, δεν ξέρω αν θα θέλουν να εκτεθούν στο φόβο αυτό, να πάρουν ρίσκο και να το φέρουν στο σπίτι τους. Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι σίγουρο προς το παρόν».

Τον φόβο του ιού:

«Ο φόβος δεν έχει φύγει. Η καραντίνα ήταν όμως ένα πολύ καλό τεστ για αυτό που θα ακολουθήσει μετά. Τα μέτρα θα χαλαρώσουν, ο κόσμος θα συνεχίσει να βγαίνει, απλά ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει».

Το ψυχολογικό κομμάτι των αθλητών αυτή την περίοδο και τις περικοπές στην Άρσεναλ:

«Είναι κι αυτό πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε την ανθρώπινη ζωή περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Η Άρσεναλ ήταν η πρώτη ομάδα που συζήτησε για περικοπές και βρήκαμε πολύ γρήγορα λύση, ώστε το προσωπικό και η ομάδα να κρατήσουν κάποια στεγανά για να μην υπάρξουν απολύσεις και προβλήματα στον σύλλογο».

Το μέλλον της Εθνικής Ομάδας:

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η Εθνική έχει κάνει μια καινούρια αρχή, με καινούρια παιδιά και προπονητή. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν ξέρω μετά από όλα αυτά αν θα υπάρξουν αγώνες μέχρι τον επόμενο χρόνο. Προέχει η επανέναρξη των πρωταθλημάτων και μετά τα ματς των εθνικών ομάδων».

Την πορεία της Ελλάδας στη διάρκεια της πανδημίας:

«Μέχρι τώρα η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά, η κυβέρνηση έχει πάρει τα σωστά μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει έξαρση του ιού, εδώ στην Αγγλία είναι πολύ θετικά τα σχόλια».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

PREMIER LEAGUE NEWS FEED