Τα αυξημένα χρέη κρατούν τον Σόλσκιερ στην Γιουνάιτεντ

Gazzetta team
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσίασε αύξηση στα χρέη της κατά 88 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2019, κάτι που ενδεχομένως να δίνει πόντους στην διαφαινόμενη παραμονή του Σόλσκιερ και την ερχόμενη σεζόν.

Την ώρα που ο Εντ Γούντγουορντ χαιρέτιζε το project του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και έστελνε το μήνυμα της παραμονής του στον πάγκο και την ερχόμενη σεζόν, η οικονομική έκθεση της Γιουνάιτεντ μαρτυρούσε αύξηση στο χρέος της ομάδας κατά 88 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε για το 2ο τέταρτο της σεζόν, το καθαρό χρέος του συλλόγου ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ, αριθμός άμεσα συνυφασμένος με την μείωση των συνολικών εσόδων κατά 19,3%.

Τα εν λόγω στοιχεία αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2019, χωρίς έτσι να προσμετράται η μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες στα έξοδα, όμως, ακόμα και χωρίς αυτό η οικονομική κατάσταση των Κόκκινων Διαβόλων δεν συνιστά περαιτέρω μεγάλα ανοίγματα.

Ως εκ τούτου, η επιλογή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αντί ενός νέου προπονητή με παχυλό συμβόλαιο (όπως ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο) βολεύει τους διοικούντες την Γιουνάιτεντ αναφορικά με τον σχεδιασμό της ερχόμενης περιόδου.