Ο Ρούνεϊ γιόρτασε την 500η εμφάνιση με πέναλτι α λα Πανένκα (vid)

Gazzetta team
Ο Ρούνεϊ γιόρτασε την 500η εμφάνιση με πέναλτι α λα Πανένκα (vid)

bet365

Το ματς της Ντέρμπι με την Φούλαμ ήταν το υπ'αριθμόν 500 για τον Γουέιν Ρούνεϊ στα αγγλικά πρωταθλήματα και ο ίδιος... γιόρτασε το επίτευγμα με πέναλτι α λα Πανένκα και το συνολικά 211ο γκολ του.

Ήταν Αύγουστος του 2002 όταν ένας 16χρονος ονόματι Γουέιν Ρούνεϊ λάμβανε το βάπτισμα του πυρός στην Premier League με την φανέλα της Έβερτον.

Μετά από 18 και πλέον χρόνια, η αόριστη ντωνυμία δεν αρμόζει. Είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας, ο εκ των μύθων του αγγλικού ποδοσφαίρου στον 21ο αιώνα κι όχι μόνο και από σήμερα εξαργυρώνει την παρακαταθήκη του με ολοστρόγγυλο αριθμό.

Στο ματς της Ντέρμπι απέναντι στην Φούλαμ, ο 35χρονος πια επιθετικός συμπλήρωσε 500 εμφανίσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες του Νησιού και δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει με ένα ακόμα τέρμα.

Ο Ρούνεϊ ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση πέναλτι στο 55ο λεπτό, άνοιξε το σκορ για τα Κριάρια και μάλιστα με στυλ α λα Πανένκα κι έφτασε έτσι τα 211 γκολ στο σύνολο των αναμετρήσεων του. Μόνο ο Μπίλι Σαρπ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει σημειώσει περισσότερα από το 2000 κι έπειτα (229).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα