Λέστερ: Ο Μαρέσκα αναλαμβάνει να την οδηγήσει ξανά στην Premier League

Μαρέσκα

bet365

Ο Έντσο Μαρέσκα είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το επιτελείο του Πεπ Γκουαρδιόλα και να αναλάβει την Λέστερ με «αποστολή» την άμεση επάνοδο στην Premier League.

Ο Έντσο Μαρέσκα είναι έτοιμος μετά το σύντομο πέρασμα του στην Πάρμα να αναλάβει εκ νέου χρέη πρώτου προπονητή. Ο 43χρονος Ιταλός στις αρχές της σεζόν εντάχθηκε στο επιτελείο του Πεπ Γκουαρδιόλα ως άμεσος συνεργάτης του Καταλανού στη Μάντσεστερ Σίτι, πανηγύρισε το ιστορικό τρεμπλ και σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι έτοιμος να αναλάβει τη Λέστερ.

Έπειτα από εννέα σεζόν στην Premier League οι Αλεπούδες υποβιβάστηκαν στην Championship και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για να αναλάβει τον στόχο της άμεσης επανόδου. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα.

Ο Μαρέσκα ξεκίνησε μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση (2017) ως βοηθός του Φούλβιο Φιορίν στην Άσκολι, στη συνέχεια ήταν άμεσος συνεργάτης των Βιντσέντζο Μοντέλα και Χοακίν Καπαρός στη Σεβίλλη, το 2018 μετακόμισε στο Λονδίνο όντας στο επιτελείο του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Τη σεζόν 2020-21 ήταν προπονητής της U23 της Μάντσεστερ Σίτι και για 14 παιχνίδια κοούτσαρε την Πάρμα στη Serie B από τον Μάιο του 2021 έως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα