Άρσεναλ - Μπράιτον 0-3: «Διπλό» και δώρο τίτλου από τους Γλάρους στη Μάντσεστερ Σίτι!

Η Μπράιτον έφυγε με το 3-0 από την έδρα της Άρσεναλ, αφήνοντάς τη τέσσερις βαθμούς μακριά από την 1η Μάντσεστερ Σίτι που δείχνει να οδεύει προς το «στέμμα» της Premier League. Παράλληλα οι Γλάροι έκαναν ακόμα ένα... ευρωπαϊκό άλμα.

«Αγκαλιά» με τον τίτλο της Premier League η Μάντσεστερ Σίτι με τη... βοήθεια της απίθανης Μπράιτον! Οι Γλάροι υπέταξαν με τριάρα (3-0) την Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρεϊτς» και χάρισαν στους πρωτοπόρους Πολίτες τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τους Γκάνερς, οι οποίοι έχουν κι ένα παιχνίδι περισσότερο. Παράλληλα, η ομάδα του Ντε Τσέρμπι που συνήλθε για τα καλά μετά την πεντάρα από την Έβερτον έκανε ακόμα ένα βήμα προς την έξοδο στην Ευρώπη, «πετώντας» στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Σε τεντωμένο σκοινί ισορρόπησε το πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και επιχειρούσαν να παίξουν με την μπάλα, ενώ η Άρσεναλ πίεζε ψηλά προκειμένου να κλέψει και να φτιάξει άμεσες επιθέσεις. Οι πολλές διακοπές λόγω φάουλ και τραυματισμών δεν βοήθησαν τον ρυθμό. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 31', όταν οι Γκάνερς κέρδισαν την κατοχή στο επιθετικό τους τρίτο αλλά το ωραίο σουτ του πρώην «γλάρου» Τροσάρ, που αντικατέστησε τον Μαρτινέλι, σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι βρήκε την απάντησή της έξι λεπτά μετά, με τον Μιτόμα να «χορεύει» τον Γουάιτ αλλά τον Ενσίσο να μην μετατρέπει το γύρισμα του Ιάπωνα σε ασίστ, στέλνοντας την μπάλα άουτ προ ανυπεράσπιστης εστίας. Το tempo ανέβηκε σχετικά προς το τέλους του 45λεπτου, αλλά αμφότερες οι προσπάθειες των Φέργκισον και Σάκα πέρασαν εκτός εστίας.

Οι Γλάροι ωστόσο στην επανάληψη ανέβασαν την απόδοσή τους στην πρώτη τους καλή ευκαιρία σε αυτή μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 50ο λεπτό, ξεδίπλωσαν όμορφα την επίθεσή τους, ο Εστουπινιάν με τη... δεύτερη προσπάθειά του βρήκε τον Ενσίσο στην καρδιά της περιοχής και ο 19χρονος Παραγουανός με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Αν και αρχικά έδειξε «παγωμένη», η Άρσεναλ έψαξε την αντίδρασή της και έφτασε κοντά στο 1-1, με το σουτ του Νέλσον στο 63' να περνά μόλις άουτ. Οι παίκτες του Ντε Τσέρμπι ωστόσο, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση, κυκλοφορώντας με άνεση και βρίσκοντας συνεχώς περισσότερους χώρους.

Με τους Γκάνερς να μην καταφέρουν να απειλήσουν, ο Ουντάβ στο 86' με όμορφη λόμπα έδωσε αέρα δύο τερμάτων ενώ στις καθυστερήσεις ο Εστουπινιάν χάρισε διαστάσεις θριάμβου στο σπουδαίο «διπλό» της Μπράιτον που φρέναρε τις όποιες ελπίδες της Άρσεναλ για το στέμμα της Premier League.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Γουάιτ, Τσάκα (60' Τσάκα), Ζορζίνιο (60' Πάρτεϊ), Όντεγκαρντ (77' Σμιθ-Ρόου, Μαρτινέλι (20' Τροσάρ), Σάκα, Ζεσούς (77' Ενκέτια)

Μπράιτον (Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Εστουπινιάν, Ντανκ, Κόλγουιλ, Γκρος, Καϊσέδο, Γκίλμορ (60' Γουέλμπεκ), Μακ Άλιστερ, Μιτόμα, Ενσίσο (82' Ουντάβ), Φέργκισον (77' Μπουονανότε)

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα