Premier League: Ανατροπή της Λίβερπουλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ, «ανάσα» για Νότιγχαμ

Newsroom
Η Λίβερπουλ νίκησε με 1-2 με ανατροπή την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και πήρε τρίτο διαδοχικό τρίποντο. «Τριάρα» της Νότιγχαμ στην Μπράιτον και ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη. Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο, επικράτησε 3-1 της Γουέστ Χαμ και βρέθηκε στο -1 από την πεντάδα, αλλά και με ματς λιγότερα από την Άστον Βίλα. Οι Reds είχαν ουσία και με κορυφαίο τον Μάτιπ έκαναν την ανατροπή και πήραν βαθμολογική ανάσα. Οσο για τα «Σφυριά», είναι στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και με ματς λιγότερο. Στο 12ο λεπτό η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ, χάρη στο ιδανικό τελείωμα του Πακετά. Η αντίδραση ήταν άμεση και στο 18’ οι Reds έφεραν το ματς στα ίσα με τον Χάκπο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, όμως σε δυο περιπτώσεις ο Ζότα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Γουέστ Χαμ στο 56’ βρήκε δίχτυα με τον Μπόουεν, αλλά με την επέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε. Ωστόσο, στο 67’ η Λίβερπουλ με κεφαλιά του Μάτιπ από κόρνερ του Ρόμπερτσον πέτυχε το 2-1.

Ανάσα η Νότιγχαμ και πάνω από τη ζώνη!

Η μάχη από τη μέση και κάτω του βαθμολογικού πίνακα στην Premier League έχει πάρει... φωτιά και η Νότιγχαμ Φόρεστ έψαχνε την επιστροφή στις νίκες προκειμένου να πάρει... ανάσα και να συνεχίσει να μάχεται προς την παραμονή.

Τελικά αυτό το έκανε απέναντι στην Μπράιτον την οποία νίκησε με 2-1 στο «City Ground» και έτσι έφτασε τους 30 βαθμούς, βγαίνοντας εκτός επικίνδυνης ζώνης και παίρνωτας ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδι.

Αν και η Φόρεστ μπήκε καλύτερα στο ματς, η Μπράιτον προηγήθηκε στο 38ο λεπτό με τον Μπουονανότε και με το 0-1 πήγε στα αποδυτήρια γαι το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και με το αυτογκόλ του Γκρος, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 49'.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 68' με τον Ολιβέιρα ο οποίος νίκησε τον Στιλ και έκανε το 2-1 για τη Νότιγχαμ, για να ακολουθήσει το τελειωτικό χτύπημα στο 90+1' όταν ο Γκιμπς-Γούατ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Κατηφόρα δίχως τέλος για την Τσέλσι

Ούτε τώρα κατάφερε ο Φρανκ Λάμπαρντ να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο στη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι για ακόμα ένα ματς ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν στο «Σταμφορντ Μπριτζ» από την Μπρέντφορντ με 0-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 37' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αθπιλικουέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 78' ο Μπεόυμο βγήκε στην αντεπίθεση, άδειασε τον Φοφανά και με εντυπωσιακό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο οι Μπλε με τέσσερις ήττες και δυο ισοπαλίες.

Η βαθμολογία της Premier League από την τρίτη θέση: