Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 4-0: «Πάρτι» στους ρυθμούς του KDB (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 4-0: «Πάρτι» στους ρυθμούς του KDB (vid)

bet365

Η πρεμιέρα ανήκε στον Χάαλαντ, αλλά το πρώτο ματς του «Etihad» ήταν υπόθεση... Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο υπέροχος Βέλγος με φανταστικό γκολ και ασίστ ώθησε τους Πολίτες στο ξεκούραστο 4-0 επί της νεοφώτιστης Μπόρνμουθ, σφραγίζοντας το δύο-στα-δύο.

Παίκτες έρχονται, παίκτες φεύγουν, αλλά η σταθερά που λέγεται Κέβιν Ντε Μπρόινε συνεχίζει να ωθεί τη Μάντσεστερ Σίτι προς τη δόξα. Ο Βέλγος αρτίστας επιφύλαξε show για ιδανική εντός έδρας πρεμιέρα στο «Etihad», πέτυχε γκολάρα και μοίρασε ασίστ για 20η φορά σε αγώνα Premier League και ηγήθηκε της άνετης επικράτησης των Πολιτών επί της ανυπεράσπιστης Μπόρνμουθ (4-0), για το δύο-στα-δύο στη νέα σεζόν.

Απέναντι στα Κεράσια των δέκα και έντεκα παικτών πίσω από την μπάλα και της οχυρωμένης μεγάλης περιοχής, ο Πεπ Γκουαρδιόλα άλλαξε τακτική κι αυτή τη φορά ο Έρλινγκ Χάαλαντ έδειξε περισσότερο έξω από τα νερά του. Οι βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας όπως στο ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ δεν ήταν εφικτές και ο Νορβηγός τελείωσε το ματς με μία τελική στο 74' (έγινε αλλαγή αμέσως μετά) και συνολικά δύο πάσες σε ολόκληρο το ματς, τις λιγότερες που έχει καταγράψει ποτέ παίκτης της Σίτι που ξεκινά βασικός επί Γκουαρδιόλα.

Επειδή, όμως, για τον... Χάαλαντ μιλάμε, η μία από τις δύο ήταν ασίστ! Στο 19', κι αφού ο Φιλ Φόντεν τού στέρησε το προσωπικό γκολ με μια τραγική επιλογή να πλασάρει αντί να του βγάλει πάσα πάρε-βάλε με κενή εστία, ο Χάαλαντ βρήκε τον Γκουντογκάν και ο Γερμανός εκτέλεσε ιδανικά τον Τράβερς (1-0), με το γκολ Νο50 ως Πολίτης.

Από κει και πέρα, το ματς ήταν υπόθεση του KDB. Στο 31', ο Βέλγος χάρισε το απόλυτο highlight του ματς: συνέκλινε από δεξιά προς τη μεγάλη περιοχή, έκανε την προσποίηση χρησιμοποιώντας μόνο τον κορμό του και αμέσως πλάσαρε άψογα με το εξωτερικό, γράφοντας με παροιμιώδη τρόπο το 2-0. Έξι λεπτά αργότερα, σέρβιρε το 3-0 στον Φόντεν με κάθετη πάσα και η νίκη «κλείδωσε» οριστικά.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 79' από την έξυπνη μπαλιά του Κανσέλο με δύναμη που κόντραρε στον Λέρμα. Έτσι, η Σίτι προελαύνει με το δύο-στα-δύο και ετοιμάζεται για ένα πιο δύσκολο εμπόδιο, αυτό της Νιούκαστλ στο «St. James' Park».

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (82' Λιούις), Ντίας (65' Στόουνς), Ακέ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν (65' Σίλβα), Μαχρέζ, Φόντεν (46' Γκρίλις), Χάαλαντ (74' Άλβαρες)

Μπόρνμουθ (Σκοτ Πάρκερ): Τρέιβερς, Λέρμα, Μέφαμ, Κέλι, Σμιθ, Πίρσον, Κουκ (64' Μπίλινγκ), Στέισι, Τάβερνιερ (80' Σενέσι), Κρίστι (64' Στάνισλας), Μουρ (90' Λόου)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα