Ντάργουιν Νούνιες: Το λάθος, το πείσμα και το γκολ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Ντάργουιν Νούνιες έδειξε πως είναι... mentality monster και αυτό κράτησε ίσως περισσότερο και από την εκτελεστική του δεινότητα, ο Γιούργκεν Κλοπ, μετά το 2-2 της Λίβερπουλ με την Φούλαμ στο Λονδίνο.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός έκανε ντεμπούτο στην Premier League με αλλαγή στο ματς του Craven Cottage το μεσημέρι του Σαββάτου και βοήθησε με γκολ και ασίστ για να μη χαθεί τελείως το παιχνίδι για τους «κόκκινους» στην έναρξη του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Όπως και πριν από μια εβδομάδα στο Λέστερ στο ματς του Community Shield, έτσι και τώρα ο Νούνιες μπαίνει σε ματς από τον πάγκο και βρίσκει δίχτυα, για να γίνει ο δεύτερος την τρέχουσα χιλιετία που σκοράρει με την κόκκινη φανέλα στα δυο πρώτα επίσημα ματς μετά τον Ντάνιελ Στάριτζ.

  • Εμφανής η διαφορά σε σχέση με τον Φιρμίνο

Όχι ότι και ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε βοηθήσει μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ στο εναρκτήριο ματς των Κυπελλούχων στη νέα Premier League ήταν αδύναμος και ανήμπορος για να προσφέρει σημαντικά. Και όταν πλέον στο 51ο λεπτό ο Ντάργουιν Νούνιες πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, έγινε εμφανέστατη η διαφορά.

Ο τρόπος που έπρεπε η άμυνα της Φούλαμ να προσέξει πολύ περισσότερο τον 22χρονο, να υπολογίσει τις κινήσεις του, να τα βάλει με το δυνατό κορμί του και ν' ανησυχήσει μέχρι να καταλάβει τι ακριβώς είναι ικανός να κάνει ο Ουρουγουανός.

  • Το λάθος και οι φωνές του Χέντερσον που οδήγησαν στο πείσμα

Ο Νούνιες είχε μεγάλη ευθύνη στη δημιουργία της φάσης από την οποία η Φούλαμ είχε δοκάρι και λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων, κάτι που θ' αποτελούσε καίριο πλήγμα στις όποιες ελπίδες της Λίβερπουλ βάσει και της εικόνας που είχε παρουσιάσει. Ο Ριμ κατάφερε να κινηθεί γρήγορα στην πλάτη του φορ και να κλέψει τη μπάλα, για να φτάσει εκείνη τελικά δεξιά στον Κεμπάνο κι αυτός με διαγώνιο σουτ να πετύχει το δεξί δοκάρι του Άλισον.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον που κατάλαβε την ολιγωρία του Νούνιες και η οποία θα μπορούσε να έχει αποδειχθεί μοιραία, του έβαλε αμέσως τις φωνές και μάλλον... ξύπνησε το θηρίο που έχει μόνιμα μέσα του το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα των «κόκκινων».

  • Από την κακή επιλογή που έκανε τον Κλοπ ν' απορήσει, μέχρι το γκολ και την ασίστ

Στο 60ο λεπτό από δική του πίεση στην άμυνα της Φούλαμ η Λίβερπουλ κερδίζει τη μπάλα, ο Ντάργουιν βρίσκεται εντός περιοχής από αριστερά κι αντί να τελειώσει τη φάση με όποιον τρόπο μπορούσε, απλά κάνει γύρισμα σε αντίπαλο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Ο Κλοπ δεν μπορούσε να πιστέψει γιατί κόλλησε τόσο το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Όμως, ήταν απλά το... καμπανάκι. Αμέσως μετά ο Νούνιες χάνει το πρώτο τακουνάκι μπροστά από τον Ρόντακ που βγαίνει χαμηλά με το σώμα, για να επανέλθει ο στράικερ των «κόκκινων» και να κάνει ακριβώς το ίδιο, νικώντας τον για την πρώτη ισοφάριση του σκορ.

Δεν το έβαλε κάτω, δεν απογοητεύθηκε, δεν άφησε τις αρχικές κακές στιγμές να τον «ρίξουν» και η αντίδρασή του είναι ένα από τα στοιχεία για τα οποία ο σύλλογος αποφάσισε να πληρώσει αυτά τα 75+15 εκατομμύρια. Είχε και τη φάση όπου ο Ριμ σχεδόν πάνω στη γραμμή διώχνει το δύσκολο πλασέ του Ντάργουιν, ο οποίος στο 81' κάνει την ασίστ – αν και περισσότερο έκανε κακή επαφή – προς τον Σαλάχ δίπλα του για να σιγουρέψει εκείνος το γκολ για το 2-2.

  • Στη Λίβερπουλ ξέρουν ακριβώς τι να περιμένουν από εκείνον

Τον στηρίζει όσο μπορεί, αλλά καταλαβαίνει και απόλυτα πως ο Ντάργουιν Νούνιες μπορεί να προσφέρει πολλά στη Λίβερπουλ στο κομμάτι του σκοραρίσματος. «Μπορούσε να έχει πετύχει άλλα ένα – δυο γκολ και είναι τρελό αυτό...» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Craven Cottage, αλλά για να γίνει αυτό τόνισε ότι: «πρέπει να παίζουμε καλύτερα για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως μπορεί να βρίσκεται συχνά σε θέσεις και καταστάσεις που θα του επιτρέπουν να σκοράρει».

Σε 39 λεπτά συμμετοχής στο ντεμπούτο του στην Premier League είχε 15 επαφές με τη μπάλα, 7 επαφές εντός της αντίπαλης περιοχής και μάλιστα έκανε 3 τελικές στο στόχο, 4 συνολικά και έδειξε ότι έχει και την νοοτροπία της μεγάλης ομάδας. Τη στιγμή που ισοφάρισε κατάλαβε ότι αυτό που όφειλε να κάνει ήταν να φύγει όσο πιο άμεσα γινόταν προς τη σέντρα ώστε να κυνηγήσει η Λίβερπουλ την ανατροπή.

Στράφηκε για λίγο προς τον κόσμο, έκανε έναν στρατιωτικό χαιρετισμό κι έφυγε πίσω. Ξέρει το μέγεθος της ομάδας στην οποία βρίσκεται και δεν έμεινε να πανηγυρίζει με το σκεπτικό πως θα υπήρχε ακόμα τουλάχιστον μισή ώρα αγώνα για το δεύτερο γκολ. Μόνο θετικές είναι οι ενδείξεις του Ντάργουιν τον πρώτο καιρό της θητείας του στα κόκκινα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image