Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-2: Η «αεροπορία» των Gunners έκανε τη διαφορά (vid)

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-2: Η «αεροπορία» των Gunners έκανε τη διαφορά (vid)

bet365

Η λύση ήρθε από την άμυνα! Με τους Γκάμπριελ και Χόλντινγκ να κυριεύουν τους αιθέρες, η Άρσεναλ «άλωσε» την έδρα της Γουέστ Χαμ (1-2) και παρέμεινε σε τροχιά Champions League.

Από τις απρόσμενες «σφαλιάρες» απέναντι σε Σαουθάμπτον, Μπράιτον και Κρίσταλ Πάλας σε επιβλητικές νίκες κόντρα σε Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και τώρα Γουέστ Χαμ. Η Άρσεναλ πιθανώς να τα έκανε όλα... ανάποδα τις τελευταίες εβδομάδες, όμως ακόμα κι έτσι κατάφερε να παραμείνει το φαβορί για το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League. Με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους στόπερ τους, οι Gunners άλωσαν από... αέρος (δυο κεφαλιές) την έδρα των Hammers (1-2), εδραιώθηκαν στην πρώτη τετράδα και άφησαν ξανά στο -2 την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε.

Μια νίκη ωστόσο απέναντι στην Γουέστ Χαμ δεν έρχεται σχεδόν ποτέ εύκολα. Οι Hammers μάλιστα ήταν οι πρώτοι που άγγιξαν το προβάδισμα, όμως ο Λαντσίνι δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση βολής στο 30΄και να αλλάξει τις ισορροπίες. Στο 38΄ο Ενκέτια δοκίμασε για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Φαμπιάνσκι, ο οποίος όμως δυο λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του Χόλντινγκ για να αποτρέψει το 0-1.

Η Γουέστ Χαμ δεν έχασε ψυχολογία από το γκολ των Gunners, άγγιξε την ισοφάριση με κεφαλιά του Ράις στο 41΄και τελικά έφερε το ματς στα ίσα τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 45΄ο Μπόουεν υποδέχτηκε τη μπάλα στην περιοχή και με τη βοήθεια της κόντρας εκτέλεσε τον Ράμσντεϊλ για το 1-1.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ωστόσο έφερε την υπογραφή των φιλοξενούμενων. Στο 54΄ο Μαρτινέλι έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Γκάμπριελ βάδισε στα χνάρια του Χόλντινγκ για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Άρσεναλ με καρφωτή κεφαλιά. Στο 63΄ο Σακά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ενκέτια σπατάλησε και την τελευταία καλή στιγμή των Κανονιέρηδων να σφραγίσουν τη νίκη με ένα τρίτο τέρμα.

Ακόμη κι έτσι πάντως, η Άρσεναλ κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος και δραπέτευσε από την έδρα των Hammers που έμειναν για τέταρτη σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη και παράλληλα περιορίστηκαν στην 7η θέση της Premier League.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Ζουμά, Κρέσγουελ, Φρέντερικς, Ράις, Νομπλ (77΄Σούτσεκ), Φορνάλς, Λαντσίνι (71΄Αντόνιο), Μπενραχμά (81΄Γιαρμολένκο), Μπόουεν

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (78΄Σοάρες), Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Ελνένι, Τζάκα, Όντεγκααρντ (90+2΄Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Σακά (87΄Σμιθ Ρόου), Ενκέτια

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα