Ζοάο Κανσέλο: Η μελωδία της ευτυχίας για τον Πεπ (vids)

Ζοάο Κανσέλο: Η μελωδία της ευτυχίας για τον Πεπ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζοάο Κανσέλο: Η μελωδία της ευτυχίας για τον Πεπ (vids)

bet365

Ο Πεπ τον παρομοίασε με τον Φίλιπ Λαμ. Ο Ζοάο Κανσέλο έχει ποιότητα και τεχνική που σπανίζει για ποδοσφαιριστή που παίζει στο άκρο της άμυνας. Αν και κάθε άλλο παρά κλασσικός φουλ μπακ είναι...

Ο Κανσέλο έκανε μια από τις καλύτερες ασίστ της σεζόν στη φετινή Premier League, όταν από το τίποτα, έφτιαξε γκολ για τον Στέρλινγκ με απίθανο τρόπο στο 3-0 της Σίτι απέναντι στην Έβερτον το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Πορτογάλος φουλ μπακ είναι λόγος για τον οποίο ο Πεπ Γκουαρδιόλα χαμογελάει, με τον Καταλανό κόουτς να έχει βρει το ... αντίδοτο στα άκρα της άμυνας, «απαντώντας» με τον Κανσέλο και τον Γουόκερ στους ΤΑΑ και Ρόμπερτσον/Τσιμίκα της Λίβερπουλ.

Η τεράστια τιμή της σύγκρισης με τον Φίλιπ Λαμ

Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει κρύψει ότι ο Φίλιπ Λαμ είναι ο κορυφαίος φουλ μπακ με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην καριέρα του. Τον τοποθετεί πάνω και από τον Ντάνι Άλβες. Ο Βραζιλιάνος είναι πιο... ελεύθερο πνεύμα, όσο κι αν πρόκειται για εκπληκτικό ποδοσφαιριστή. Το μυαλό του Λαμ, όμως, με τις κινήσεις που έκανε ο άλλοτε μπακ της Μπάγερν Μονάχου εσωτερικά και με τη δυνατότητα να παίζει και στις δύο πτέρυγες, έκανε τον Πεπ να τον θαυμάσει.

Τώρα, ο κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι βλέπει εκείνες τις αρετές να έχουν συγκεντρωθεί στον Ζοάο Κανσέλο. «Παίζει ακριβώς όπως ο Λαμ στην Μπάγερν. Ο Φίλιπ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει σε ολόκληρη τη ζωή μου με τον τρόπο που κινούταν στον αγωνιστικό χώρο παρά τη θέση στην οποία αγωνιζόταν.

Ο Ζοάο Κανσέλο έχει ποιότητα ίδια με του Ντάνι Άλβες, όμως παίζει όπως ο Λαμ...» είπε ο Πεπ μετά το παιχνίδι με τα «ζαχαρωτά» και ασφαλώς είναι τεράστια τιμή για τον αμυντικό της Σίτι που σε κάνει να ξεχνάς ότι είναι παίκτης για τα μετόπισθεν.

Οι περισσότερες ασίστ της «πολίτικης» θητείας του

Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το χρόνο του. Ο Ζοάο Κανσέλο έχει ικανότητες που δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Όσα κάνει τη φετινή σεζόν, όμως, είναι τέτοια που τρελαίνουν τον προπονητή του αλλά και τους οπαδούς της Σίτι. Έχει καταφέρει να καταγράψει συμμετοχή σε 8 τέρματα για την ομάδα του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε Premier και Champions League. Έχει μετρήσει 6 ασίστ και έχει σκοράρει εκείνος 2 φορές.

Οι 6 φορές που έχει φτιάξει γκολ για τους συμπαίκτες του είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά του στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ. Μάλιστα, 6 ασίστ είχε στο σύνολό τους στις δύο προηγούμενες σεζόν και τώρα τις έχει πετύχει ήδη από Νοέμβρη μήνα! Μάλιστα, οι 5 εξ αυτών έχουν έρθει στις τρεις τελευταίες του συμμετοχές με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπριζ (όπου είχεε χατ-τρικ από «σερβιρίσματα» και Έβερτον.

Οι «αντίζηλοι», Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρις Τζέιμς

Πρόκειται ίσως για τους κορυφαίους φουλ μπακ της Premier μέχρι και αυτή τη στιγμή του πρωταθλήματος. Μπροστάρης όλων είναι ο Τζέιμς της Τσέλσι που σκοράρει και που θα μπορούσε να έχει συνεχίσει μια εκπληκτική επίδοση αν δεν σηκωνόταν το σημαιάκι στο ματς με την Λέστερ. Έχει ήδη 4 τέρματα και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΤΑΑ που έχασε το Euro λόγω τραυματισμού προσπαθεί μέσα στη σεζόν να κερδίσει όλο το χαμένο έδαφος και έχει φτάσει στα 8 «σερβιρίσματα» με 1 γκολ σε όλα τα τουρνουά που συμμετέχει με την κόκκινη φανέλα. Ο Ζοάο Κανσέλο με τις δικές του κινήσεις και τον τρόπο που συγκλίνει κεντρικά για να προκαλέσει ζημιές, έχει, όπως προαναφέρθηκε, 6 ασίστ και 2 γκολ.

Το εκπληκτικό με τον Πορτογάλο είναι πως η θέση του αριστερού μπακ δεν είναι καν η φυσιολογική του! Κι όμως παίζει με τεράστια άνεση και ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο όσες φορές χρειαστεί. Και μπορεί στο τυπικό σκέλος της περιγραφής του να θεωρείται ως αμυντικός, όμως, έχει τις περισσότες ασίστ από κάθε συμπαίκτη του στους «πολίτες» αυτή τη στιγμή.

«Μαζί με τους Φόντεν και Μαχρέζ είναι τρεις ποδοσφαιριστές – διαμάντια γιατί πολύ απλά... θέλουν να παίζουν συνέχεια. Είναι σαν μικρά παιδιά που περιμένουν να τελειώσει το σχολείο για να βγουν στο δρόμο να παίξουν μπάλα» σχολίασε ο Γκουαρδιόλα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα