Έβερτον - Τότεναμ 0-0: «Άσφαιρα» Σπιρούνια στην πρεμιέρα του Κόντε (vid)

Νίκος Κικίδης
Νωχελική, άψυχη ή με απλά λόγια η γνωστή Τότεναμ της φετινής σεζόν. Στο (δεύτερο) ντεμπούτο του Κόντε στην Premier League, τα Σπιρούνια κόλλησαν στο 0-0 απέναντι στην Έβερτον και έμειναν μακριά από τη νίκη για τρίτη σερί αγωνιστική.

Το ντεμπούτο των προκατόχων του ήταν διαφορετικό. Από τον Τιμ Σέργουντ το 2013 μέχρι τον Νούνο Εσπίριο Σάντο, όλοι οι προπονητές της Τότεναμ είχε καταφέρει να πραγματοποιήσουν νικηφόρο ντεμπούτο στην Premier League. Ο Αντόνιο Κόντε όμως τελικά... έσπασε αυτή την παράδοση των τελευταίων χρόνων, καθώς η επιστροφή στην Αγγλία δεν συνδυάστηκε με το ιδανικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα η εικόνα της Τότεναμ ήταν μια από τα... ίδια, με τα νωχελικά Σπιρούνια να μην καταγράφουν ούτε μια τελική στο στόχο σε 90 λεπτά στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον (0-0) και να χάνουν περαιτέρω έδαφος στην κούρσα για την Ευρώπη.

Φοβική, άνευρη, άσφαιρη...

Ενδεχομένως η επιστροφή της Φίτεσε και τα δυο γκολ που δέχθηκε από τους Ολλανδούς στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την ομάδα, να τον έκαναν να... αναθαρρήσει την στρατηγική του. Απέναντι στα Ζαχαρωτά του Ράφα Μπενίτεθ, ο Ιταλός παρουσίασε μια Τότεναμ που ήταν συμπαγής μεν στις γραμμές τις, αλλά εντελώς νωχελική και χωρίς φαντασία όταν έπρεπε να βγει μπροστά για να απειλήσει τα καρέ του Πίκφορντ. Ενδεικτικό της αγωνιστικής εικόνας ήταν το γεγονός πως η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 90+1΄όταν ο Κείν βρήκε με υπέροχη πάσα τον Ρεγκιλόν, με τον Ισπανό μπακ όμως να εκτελεί άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Κι αν κάποιος θεωρούσε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στο δεύτερο μέρος, οι δυο ομάδες έσπευσαν να τον διαψεύσουν. Μια συζήτηση με το VAR για πέναλτι υπέρ της Έβερτον (65΄) και μια τελική του Σον στο 70΄ήταν οι φάσεις που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος μετά την ανάπαυλα, μέχρι να προκύψει επιτέλους ανάσα... φρεσκάδας στις καθυστερήσεις. Στο 90΄ο Λο Σέλσο με όμορφο τελείωμα πήγε να κάνει την... ζημιά στους γηπεδούχους, όμως η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό που κράτησε την απόλυτη ισορροπία μέχρι τέλους. Παρά την αποβολή μάλιστα του Χόλγκεϊτ στο 90+2΄ η Τότεναμ δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και έμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από τη νίκη, παρουσιάζοντας τα γνωστά της προβλήματα στην επίθεση (κανένα σουτ στο στόχο για δεύτερο σερί ματς) και περιορίστηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Έβερτον (Ράφα Μπενίτεθ): Πικφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρεϊ, Κιν, Ντιν, Γκόρντον, Ντελφ (60΄Ντέιβις), Άλαν (82΄Χόλγκειτ), Τάουνσεντ, Γκρέι, Ριτσάρλισον

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμεροσν, Χόιμπεργκ, Σκιπ, Ρεγκιλόν (71΄Ντόχερτι), Μόουρα (71΄Λο Σέλσο), Σον (85΄Ντομπελέ), Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image