Μαν.Γιουνάιτεντ – Έβερτον 1-1: Ξανά ζημιά (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η Γιουνάιτεντ για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα αποτυγχάνει να πάρει θετικό αποτέλεσμα και έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Έβερτον, η οποία άξιζε και πήρε την ισοπαλία - «Αλλαγή» στο 57' μπήκε ο Κριστιάνο, αλλά δεν βοήθησε...

Η Γιουνάιτεντ δέχθηκε γκολ για 9ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, στη χειρότερη επίδοσή της στο συγκεκριμένο κομμάτι από τον Φλεβάρη του 1971. Μετά το 1-0 από την Άστον Βίλα το περασμένο Σάββατο, ήρθε ο ενθουσιασμός από τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ, όμως, σε επίπεδο πρωταθλήματος ήρθε νέο στρατό αποτέλεσμα για το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Κριστιάνο βρέθηκε στον πάγκο ως μέλος της Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2007. Μπήκε για να παίξει περισσότερη από μισή ώρα, όμως δεν βοήθησε.

Έδειξε τις προθέσεις της, όμως ο Μαρσιάλ ήταν στυγνός «εκτελεστής»

Η Έβερτον μπορεί να είχε απουσίες, όπως αυτές των Ριτσάρλισον, ΚάλβερτΛιούιν και Ιγουόμπι, ωστόσο, εμφανίστηκε με θάρρος στο «Ολντ Τράφορντ» και η Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε τόσο που ίσως να μην το είχε σχεδιάσει έτσι το παιχνίδι... Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν εξαιρετική ευκαιρία για γκολ στο 21ο λεπτό με κεφαλιά του αμαρκάριστου Καβάνι που απομάκρυνε ο Πίκφορντ, ωστόσο, αυτό ήρθε σαν... εξαίρεση στην τροπή που είχε πάρει το ματς.

Από το 10ο λεπτό, όταν τα «ζαχαρωτά» απορρόφησαν την πίεση που τους ασκήθηκε και δεν διέτρεξαν ιδιαίτερους κινδύνους, πλησίασαν την περιοχή του Ντε Χέα και είχαν απειλητικές διαθέσεις με τους Ροντόν, Ντουκουρέ, Τάουνσεντ Γκρέι και Γκόρντον. Ειδικά ο τελευταίος, ο 20χρονος Άγγλος που βρέθηκε από αριστερά μπροστά από τον Ντιν, έκανε πολλά πράγματα με θράσος και τόλμη κόντρα στον Γουάν Μπισάκα.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα σε καίριο σημείο στο ματς, όταν στο 43ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες «κόλλησε» τη μπάλα με το αριστερό, την έφερε μπροστά του, άνοιξε στο χώρο για τον Άντονι Μαρσιάλ κι αυτός από πλάγια θέση εντός περιοχής έκανε το 1-0 με πολύ δυνατό σουτ.

Έτρεξε, σκόραρε και δεν την τρόμαξε ούτε ο Κριστιάνο

Η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε τους Σάντσο, Κριστιάνο και Πογκμπά στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Αυτό τα λέει όλα για την κατάσταση που διαμορφώθηκε και για την αδυναμία που γι' ακόμα μια φορά παρουσίασε στα χαφ η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Η Έβερτον ήξερε ότι έπρεπε να φανεί πιο προσεκτική έχοντας δεχθεί και το γκολ του Μαρσιάλ, όμως, «τιμώρησε» στην αντεπίθεση.

Ο Φρεντ έχασε τη μπάλα έπειτα από κακή εκτέλεση κόρνερ για την ομάδα του στο 65', ο Γκρέι έκλεψε, ο Ντουκουρέ κατάφερε να ξεφύγει από Σο και Λίντελοφ και ν' αφήσει στον Τάουνσεντ τον οποίο κυνήγησε δίχως ελπίδα ο Βαράν και ο Άγγλος πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Η εστία του Πίκφορντ δεν διέτρεξε ιδιαίτερους κινδύνους μέχρι το φινάλε, παρά το γεγονός πως ο Σόλσκιερ έριξε όλα τα «όπλα» του στην αναμέτρηση. Η Γιουνάιτεντ δεν είχε τρόπο να φτιάξει κλασσικές φάσεις για γκολ παρά τα ρήματα που παρατηρούνταν στην άμυνα των «ζαχαρωτών».

Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» γλίτωσαν το σοκ στο 85', όταν από εκτέλεση κόρνερ και κλέψιμο εκτός περιοχής, ο Ντέιβις βρέθηκε από δεξιά ολομόναχος στην περιοχή και πασάροντας στον Μίνα, εκείνος ήταν οφσάιντ στέλνοντας τη μπάλα στην κενή εστία. Έτσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαρσιάλ (56' Σάντσο), Γκρίνγουντ, Φρεντ (70' Πογκμπά), Μπρούνο, Βαράν, Καβάνι (57' Κριστιάνο Ρονάλντο), Σο, Γουάν – Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ

Έβερτον: Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Ντιν, Μίνα, Κεν, Άλαν, Ντουκουρέ, Τάουνσεντ, Γκρέι (92' Ντόμπιν), Γκόρντον (72' Ντέιβις), Ροντόν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image