Οι χοντρούληδες των αγγλικών γηπέδων

Οι χοντρούληδες των αγγλικών γηπέδων

bet365

Με αφορμή την εμφάνιση του θηριώδους Αντεμπάγιο Ακινφένουα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παχουλούς ποδοσφαιριστές, που έκαναν μεγάλη καριέρα στην Αγγλία.

Μαρκ Μπόσνιτς

Το ταξίδι του Αυστραλού τερματοφύλακα στην Αγγλία ξεκίνησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο ίδιος έκανε σπουδαία καριέρα στην Άστον Βίλα την επταετία 1992-1999. Οι εμφανίσεις του με τους «χωριάτες» του έδωσαν εισιτήριο επιστροφής στο Ολντ Τράφορντ, όμως ο ίδιος είχε κάκιστες σχέσεις με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο εμβληματικός προπονητής των «μπέμπηδων» παραπονιόταν συχνά για τα παραπανίσια κιλά του Μπόσνιτς, ενώ αργότερα το χαρακτήρισε «απαράδεκτο επαγγελματία», καθώς καθυστερούσε να πηγαίνει για προπόνηση. Παρά τις ατασθαλίες του εντός και εκτός γηπέδων, ο Αυστραλός γκολκίπερ στη συνέχεια αγωνίστηκε και στην Τσέλσι.

bos

Τόμας Μπρολίν

Το παιδί-θαύμα του σουηδικού ποδοσφαίρου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε στα αγγλικά γήπεδα, έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε στην Ιταλία με τη φανέλα της Πάρμα. Πρώτος σταθμός του Μπρολίν στην Premier League ήταν η Λιντς, το 1995. Πριν την παρουσία του στην Αγγλία είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ο πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 δεν έδειξε ποτέ το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο με τα «παγώνια», ενώ παρόμοια ήταν και η παρουσία του στην Κρίσταλ Πάλας. Ο Τόμας Μπρολίν αποχώρησε από την ενεργό δάση, μόλις στα 29 του. Αιτία οι τραυματισμοί, οι οποίοι δεν αποκλείεται να οφείλονταν και στη μη αθλητική σωματοδομή του.

bro

Νέβιλ Σάουθολ

Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών, που δεν επηρεάστηκαν καθόλου από τα παραπανίσια κιλά τους. Ο Ουαλός γκολκίπερ αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Έβερτον (1981-1998) και ήταν πραγματικός «κέρβερος» κάτω από την εστία. Για πολλά χρόνια ήταν ανάμεσα στους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, ενώ το 1985 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αγγλικού πρωταθλήματος. Εκείνη τη χρονιά, ο Σάουθολ είχε οδηγήσει τα «ζαχαρωτά» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου κυπελλούχων. Στην Έβερτον αγωνίστηκε μέχρι την ηλικία των 40 ετών, ενώ συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι τα 44. Στη δύση της καριέρας του, ο Ουαλός είχε βάλει κι άλλα κιλά, με αποτέλεσμα να του ασκείται σφοδρή κριτική στην Αγγλία.

sou

Γιαν Μόλμπι

Τα παραπανίσια κιλά του δεν τον εμπόδισαν να κάνει σπουδαία καριέρα στα αγγλικά γήπεδα. Ο Δανός μέσος πήρε μεταγραφή από τον Άγιαξ στη Λίβερπουλ το 1984 και ήταν κάτοικος Άνφιλντ για πάνω από μια δεκαετία. Ο Μόλμπι αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο των «κόκκινων» στις επιτυχίες της δεκαετίας του ’80, με τον ίδιο να κατακτά συνολικά τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Αγγλίας. Παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, που όμως θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα στην καριέρα του, αν ήταν πιο ελαφρύς και δεν είχε έφεση στο αλκοόλ. Σήμα-κατατεθέν του ήταν τα πέναλτι, αφού σε 45 εκτελέσεις πέτυχε 42 γκολ με τη Λίβερπουλ. Έναν αριθμό που ξεπέρασε αργότερα μόνο ο Στίβεν Τζέραρντ.

mol

Γουίλιαμ Φούλκε

Θεωρείται ο πιο παχύς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Τα παρατσούκλια του “Fatty” (χοντρούλης) και “Colossus” (Κολοσσός) μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Με ύψος 1,93 και βάρος πάνω από 150 κιλά, ο Άγγλος γκολκίπερ κάλυπτε με τον όγκο του μεγάλο μέρος του τέρματος και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές απέφευγαν να έρθουν σε επαφή μαζί του. Όλα αυτά, στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα. Ο Φούλκε ξεκίνησε να παίζει κρίκετ, όμως τελικά τον κέρδισε η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα χρόνια της καριέρας του αγωνίστηκε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε την εστία της Τσέλσι και της Μπράντφορντ. Εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, με τον ίδιο να κατακτά ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Αγγλίας.

fou

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα